Luontoa kansallispuistoissa

Luonto yhdistää tällä reitillä Palentina ja Picos de Europa -vuoristojen villin kauneuden

Reitti I 3pv: Cervera de Pisuerga – Fuente Dé

Reitti kartallaReitti videolla

Päivät 1-2 (su-ma), Parador de Cervera de Pisuerga

Ruesgan vesialtaan vedet juurella ja jyrkät huiput taustalla, Parador de Cervera on ihanteellinen tukikohta, jossa voit uppoutua Cantabrian vuorille sekä Fuentes Carrionasin ja Fuente Cobren luonnonpuiston upeaan maisemaan. Nämä villit maisemat ovat luonnonystäville paratiisi ja erityisesti metsästyksen ja kalastuksen ystäville.

Tutustu ympäristöön yhdellä reitillä, kuten Roblón de Estalaya, jossa näet ”El Abuelon”, poikkeuksellisen pitkäikäisen tammen; La Tejada de Tosande, jossa on vanhoja 5-6 metriä korkeita marjakuusia; tai Fossiilisen metsän kaunis polku, jossa on arvioitu olevan 300 miljoonaa vuotta sitten olemassa olleita metsän kantoja ja puunrunkoja. Rennompi vaihtoehto on matkustaa Canal de Castillalla turistiveneellä, ja kokeile myös El Robledal del Oso -seikkailupuistoa, jossa on hauskoja reittejä metsän läpi.

Lähistöllä on myös yli sata romaanista temppeliä, suurista luostareista pieniin maisemaan integroituihin kappeleihin, kuten Santa María la Realin luostari ja museo, Aguilar de Campoo ”galletera”, Olleros de Pisuergan luolakirkko tai San Juan de Moarés de Ojedan kirkko. Myös hieman yli 50 kilometriä etelään sijaitseva La Olmedan roomalainen huvila on vierailun arvoinen.

Päivä 3 (ti), Parador de Fuente Dé

Cerverasta Fuente Déen matkustamiseen on useita mahdollisuuksia, ja ne kaikki takaavat upeista maisemista nauttimisen noin 80 kilometrin pituisella mutkaisella reitillä. Picos de Europan loisto sai tämän nimen, koska se oli ensimmäinen asia, jonka Amerikkaan muuttaneet pohjoismaalaiset näkivät palatessaan veneellä – yksi Iberian niemimaan upeimmista ja kauneimmista – ja se jätti vaikutuksen matkustajiin.

Erinomaisen sijaintinsa vuoksi Parador on erinomainen majoituspaikka tämän vertaansa vailla olevan luonnonpuiston löytämiseen. Paradorin vieressä sijaitsevan Fuente Dé -köysiradan kautta voimme mukavasti nousta näköalapaikalle. On olemassa lukuisia ja erilaisia ​​reittejä nauttia ympäristöstä ja pienistä vuoristokylistä, kuten Mogrovejo. On myös mielenkiintoista käydä Potesissa, siltojen ja tornien kylässä, joka on kuuluisa omasta liköörijuomastaan ”orujosta”. Lebaniego-muhennos on loistava tapa ladata energiavarastoja, kun palaat retkiltä, etkä voi myöskään jättää väliin erikoista luolissa kypsytettyä Picón Bejes-Tresviso-juustoa.

Ja jos pidät seikkailu-urheilusta, niin täällä voit tehdä kaikkea: melonta, koskenlasku, kiipeily, vuorikiipeily, lumikenkäily, Naranco de Bulnesin nousu, ratsastusreitit… Mihin haluat osallistua?

Lumoava matka Extremaduran historian ja luonnonperinnön läpi Cáceresissa, Plasenciassa ja Jarandillassa

Reitti II 3pv: Cáceres – Plasencia – Jarandilla de la Vera

Reitti kartallaReitti videolla

Luonto – 3 yötä

Päivä 1 (su), Parador de Cáceres

Aloitamme tämän matkan Cáceresin kaupungista. Ainutlaatuinen arkkitehtoninen kaupunki, joka muodostaa yhden maailman tärkeimmistä keskiajan ja renessanssin monumentaalikomplekseista.

Riippumatta siitä, mihin suuntaan lähdet mukulakivikatujen labyrinttia, siellä on linnoitustaloja, kirkkoja, palatseja tai sen roomalaisia ​​ja arabialaisia ​​muureja. Ja tulet yllättymään Plaza de Santa Maríalla, jota ympäröivät renessanssipalatsit tai löydä helmiä, kuten Provincial Museum, Bujacon torni, vanha juutalaiskortteli sekä Santa Marían katedraali. Cáceresia kutsutaan ”onnelliseksi kaupungiksi” – sen yöelämä on kuuluisa ja tunnelma on upea. Monessa paikkaa on vielä käytäntönä ilmainen tapas.

Päivä 2 (ma), Parador de Plasencia

Seuraava pysäkki on Plasencia, joka sijaitsee hedelmällisen laakson Valle del Jerten päässä. Strateginen alue Ruta de la Platalla (entisajan hopean kuljetusreitti) on todellinen lahja. Löydät keskiaikaisten muurien jäänteet, sen tornit (21 on säilynyt alkuperäisestä 71:stä) ja sen portit. Kävelet Plaza Mayorin, kaupungin hermokeskuksen läpi, ja kaupungintalon tornista löydät Abuelo Mayorgan 1200-luvulla rakennetun soittokelloautomaatin, joka on yksi kaupungin symboleista.

Lisäksi löydät yhden alueen edustavimmista monumentaalikomplekseista, jonka muodostavat vanha katedraali, romaanista muotoilua, ja uusi katedraali, jossa on goottilaisia ​​ja renessanssielementtejä kauniissa ympäristössä. Keskiaikainen San Antónin akvedukti (entisajan ”vesijohto”), piispanpalatsi, Mirabelin, Carvajal-Girónin ja Torresin palatsit sekä San Vicente Ferrerin luostari ovat muita kaupungin mielenkiintoisia paikkoja.

Monfragüen kansallispuisto ja sen biosfäärialue, jolla on epäilemättä arvokas luonnonperintö, sijaitsee vain noin 20 km päässä. Tajo- ja Tiétar-jokien halkoma alue on yksi edustavimmista ja parhaiten säilyneistä Välimeren metsien ja pensaiden alueista.
Tässä upeassa ympäristössä on monien muiden lajien joukossa mm. keisarikotka, musta korppikotka, metsähaukka, pöllökotka, mustahaikara ja suuret griffon -korppikotkat.
Samoin Plasencia on erinomainen lähtökohta tutustua Hurdesiin, Sierra de Gataan tai Valle del Jerteen keväällä, jolloin kirsikankukat värjäävät laaksoon valkean valkoiseksi.

Päivä 3 (ti), Parador de Jarandilla de la Vera

Suuntaamme itään kohti La Veran aluetta ja sen erityistä mikroilmastoa. Ainutlaatuinen Parador de Jarandilla on erityinen lähtökohta tutustua paikkoihin, kuten Yuste -luostariin, jossa keisari Carlos V. vietti viimeiset päivät. Jos pidät luonnosta, voit vierailla upeissa paikoissa, kuten Garganta del Jaranda tai Garganta de la Olla, jossa voit ottaa kylvyn luonnon uima -altaissa. Voit myös vierailla lähikaupungeissa Valverde ja Villanueva.

Hyvän ruoan ystävät eivät voi lähteä kokeilematta Torta del Casaria, luultavasti maailman parasta juustoa, hyvää pata negra tammenterhoilla syötettyä kinkkua ja punaista kultaa: paprikaa.

Parador-majoitushinnat:

Reitit alk. 3pv 315€ ja 7pv 715€ /2hlöä (aamiainen kuuluu hintaan, illallinen 50€/pvä/2hlöä). Lennot ja autonvuokraus erikseen. Varauksen yhteydessä varausmaksu 100e/hlö (+lennot) ja loppumaksu viimeistään 15pvää ennen.