Pyreneiden reitit

Reitti I 7pv: Aiguablava – Vic Sau – La Seu d´Urgell – Arties

Reitti kartalla

Pyreneiden reitti I

Luonto – 7 yötä

Tämän reitin maisemat vievät hengityksen. Aloita matka Costa Bravalta kauniiden rantojen, lahtien ja kalastajakylien välillä, jatka Casserres -luostarivierailulla ja lopulta päädyt vuorille. Romaanisen reitin vierailu tuo viimeisen silauksen unohtumattomalle matkalle.

Päivät 1-2 (su-ma), Parador de Aiguablava

Tämä Parador sijaitsee Costa Bravan sydämessä, kauniilla paikalla mäntyjen keskellä, jotka laskeutuvat merelle, rannoille ja lahdille. Blanesista Portbouun; ehdotukset vierailun arvoisista paikoista: Cap de Creusin luonnonpuistot, Sant Pere de Rodesin luostari ja Cadaquésin kaupunki, Aiguamolls de l’Empordàn ja Illes Medesin luostari, tai ainutlaatuisia paikkoja kuin Ruusujen lahti, Empúriesin rauniot, Begurin, Palafrugellin ja Sant Sebastiàn majakat, Cap Roigin puutarhat, Vila Vella tai Tossa de Marin vanhakaupunki tai Santa Clotilden kasvitieteellinen puutarha, Pinya de Rosa ja Marimurtra. Matkan varrelta voit löytää myös paikkoja, kuten Peralada -linna ja kasino, Figueres, jossa on Salvador Dalín museo, ja keskiaikaiset keskukset, kuten Pals, Peratallada, Púbol, tai Gironan kaupunki.

Päivä 3 (ti), Parador de Vic-Sau

Tässä Paradorissa voimme nauttia hiljaisuudesta ja rauhallisuudesta ainutlaatuisessa ympäristössä, jota ympäröivät vuoret ja kauniit näkymät Sau -järvelle. Itse Paradorista voit suunnata kävelyreiteille ympäristöön. Yksi mitä ei kannata missata, on San Pere de Casserresin luostari. Casserres oli vanha linna ja Osona-Cardonan viskotit perustivat luostarin noin vuonna 1005. Läheinen Vicin kaupunki tarjoaa myös mielenkiintoisia vierailuja, kuten Epiccopal Museum of Vic, Kellotorni ja katedraalin krypta, Queralt Bridge, Montcadan linna, Sant Sixt ja Albergueria. Kävely vanhankaupungin läpi on myös hyvä tapa tutustua paikkaan.

Päivät 4-5 (ke-to), Parador de La Seu d’Urgell

Seussa voit tutustua Santa Maria d’Urgellin katedraaliin ja hiippakunnan museoon. Älä unohda vierailla Calle Canonges -kadulla, jossa on mm. pelihalleja ja kauppoja. Segren olympiapuisto Seussa on urheilu- ja virkistyspaikka, jossa voit harrastaa urheilua, kuten melontaa ja koskenlaskua. Ko. paikat olivat vuoden 1992 olympialaisten näyttämönä ja ovat edelleen aktiivisessa käytössä.

Cadí-Moixeron luonnonpuisto tarjoaa vertaansa vailla olevia paikkoja, joihin voi tutustua jalkaisin näiden maiden luonnonperintöön. Voit myös hyödyntää näitä päiviä ja mennä käymään läheisessä Andorrassa. Siellä voit nauttia shoppailusta tai vierailla Etelä -Euroopan suurimmassa kylpyläkeskuksessa Caldeassa, jossa on 25 000 m2 käytettävissäsi rentoutumiseen. Pidä hauskaa terveytesi hyväksi.

Päivät 6-7 (pe-la), Parador de Artíes

Matkallamme Seusta Vielhaan kohtaamme Pyreneiden vuoriston kauneuden. Aránin laaksossa suosittu kohde on romaaninen reitti ja suosituksia vierailupaikoille, kuten Bossòst, Era Mair de Diu dera Purificación, Salardú, Sant Andrèun ja Santa Marian kirkko. Aigüestortes ja Estany de SanT Maurice -kansallispuistot ovat täynnä kauneutta ja majesteettisuutta ympäri vuoden. Älä unohda vierailla Paradorin omassa kylpylässä, jossa voit rentoutua matkallasi.

Reitti II 3pv: La Seu d´Urgell – Vielha – Bielsa

Reitti kartallaReitti videolla

Pyreneiden reitti II

Luonto – 3 yötä

Metsät, joet, kiehtovat maisemat ja karut vuorten huiput. Luontoa puhtaimmassa muodossaan. Pyreneiden 3-päiväinen kiertue La Seu d’Urgellin, Vielhan ja Bielsan kautta.

Päivä 1 (su), Parador de La Seu d’Urgell

Tämä reitti kulkee idästä länteen Espanjan pohjoispuolella sijaitsevien kansallis- ja luonnonpuistojen läpi ja pysähtyy lukemattomiin paikkoihin, joissa on paljon luonnon kauneutta ja historiallista menneisyyttä. La Seu d’Urgellissa voit tutustua romaaniseen katedraaliin, sen parhaiten säilyneeseen aarteeseen ja monumentaaliseen luontoon avoimessa ympäristössä. Muista käydä hiippakunnan museossa, romaanisessa Sant Miguelin kirkossa tai Casa de la Ciudadissa, jossa kaupungintalo sijaitsee sekä kävele sen vanhan korttelin läpi, jossa on kaarikatuja ja vanhoja kartanoita, kuten kaupallinen Calle Canonges, jossa on maagiset pelihallit.

Segren olympiapuisto, jossa pidettiin vuoden 1992 olympialaisia, on paikka harrastaa urheilua, kuten melontaa ja koskenlaskua. Mutta myös golf, maastopyöräily, vaellus ja hiihto ovat osa laajaa tarjontaa, jonka paikat mahdollistavat. Cadí-Moixeron ja Alt Pirineu -luonnonpuistot tarjoavat vertaansa vailla olevia paikkoja, joihin voi tutustua jalkaisin näiden alueiden luonnonperintöön. Hyödynnä vierailuasi ja maista myös Pyreneiden maukkaita käsityöläisjuustoja.

Päivä 2 (ma), Parador de Vielha

Matkalla La Seusta Vielhaan mietit Pyreneiden vuoriston henkeäsalpaavaa kauneutta. Arán -laaksossa suositellaan romaanista reittiä ja vieraile paikoissa, kuten Bossòst, Era Mair de Diu dera Purificación, Salardú, Sant Andrèun ja Santa Marían kirkko sekä Artíes. Aigüestortes ja Estany de SanT Maurice -kansallispuistot ovat täynnä kauneutta ja majesteettisuutta ympäri vuoden.

Lumikaudella et voi hukata mahdollisuutta hiihtää Baqueira-Beretin läheisillä rinteillä tai ajaa koiravaljakolla ja rentoutua sitten Paradorin omassa kylpylässä. Vielhassa on eloa sekä talvella että kesällä ja kaduilla löydät kauniita taloja, viehättäviä pieniä käsityöliikkeitä, herkkukauppoja ja lukuisia baareja ja ravintoloita, joissa on monipuolinen kulinaarinen tarjonta. Älä unohda kokeilla aranalaista ruukkua tai uteliaisuudesta paikallista kaviaaria, joka on valmistettu läheisessä tuotantolaitoksessa, jossa voi myös vierailla.

Päivä 3 (ti), Parador de Bielsa

Lopullinen määränpäämme on Bielsa. Paikka vuorilla, jossa luonto saavuttaa maksimaalisen ilmaisunsa ja tuntuu, että tällä planeetalla oleminen on jotain todella maagista. Karja- ja turistikylä, jossa on noin 300 asukasta, Bielsa säilyttää perinteisen maailman maun unohtamatta kuitenkaan nykyisiä palveluita.

UNESCOn maailmanperintökohteeksi julistetut Ordesa y Monte Perdidon kansallispuiston porteilla sijaitsevat syvät ja runsaat jäätikkölaaksot tarjoavat meille äärimmäisen kauniita maisemia kolmen tuhannen jyrkän huipun ja ikuisen valkoisen lumen varjossa. Villi alue, jossa on kauniita vesiputouksia ja metsää, ja jokaisena vuodenaikana on unohtumattomia hetkiä, värejä, tuoksuja ja maisemia.

On suositeltavaa käydä Bielsan etnologisessa museossa tai läheisessä keskiaikaisessa Aínsan kylässä, joka on yksi Espanjan kauneimmista kylistä. Ja jos haluat vierailla useissa viehättävissä kylissä, jotka ovat täynnä romaanista arkkitehtuuria, voit kulkea reittiä Tellan, Bestuen, Fanlon, Valles de Gistainin ja Plan.

Luonto tarjoaa mahtavat puitteet harrastaa urheilua. Joet kiertävät kallioisten rotkojen läpi, jotka ovat paratiisi melojille ja koskenlaskijoille. Maastopyörä- tai patikointireitit ovat toinen houkutteleva vaihtoehto esim. Cincan vesiputousreitin tai Marborén järvireitin tarjoamat maisemat ovat huikean upeita. Jäähyväisinä tälle reitille kannattaa kokeilla paahdettua lammasta tai hyvää villisikapataa, jota voi huuhtoa alas Somontanon viineillä.

Parador-majoitushinnat:

Reitit alk. 3pv 315€ ja 7pv 715€ /2hlöä (aamiainen kuuluu hintaan, illallinen 50€/pvä/2hlöä). Lennot ja autonvuokraus erikseen. Varauksen yhteydessä varausmaksu 100e/hlö (+lennot) ja loppumaksu viimeistään 15pvää ennen.