Kulttuuriperintö ja huikeat maisemareitit

Kierros Castilia-La Manchan alueella, Cervantesin kuuluisan kirjan hahmon "Don Quijoten" jalanjäljillä.

Reitti I 7pv: Oropesa – Siguenza – Cuenca – Albacete – Almagro – Manzanares

Reitti kartalla

Kulttuuri – 7 yötä

Nerokkaan Don Quijoten jälkeen tutustu La Manchan ikonisiin paikkoihin kirjasta ja Miguel de Cervantesin elämästä.

Päivät 1 ja 2 (su-ma), Parador de Oropesa
Castilla-La Mancha on tasankojen maa, vaeltelevien ritareiden ja vasallien ja unenomaisten tuulimyllyjen maa. Etsiessään Don Quijoten jälkiä Oropesa odottaa meitä Toledossa, ystävällisessä keskiaikaisessa kaupungissa, joka on täynnä monumentaalisia luostareita, kirkkoja ja palatseja. Parador, joka näkyy jo Madridista Extremaduraan menevältä moottoritieltä, on paras esimerkki paikan monumentaalisesta kauneudesta.

Parador on paikka rentoutumiseen, josta on näkymät Sierra de Gredosille ja hemmottele itseäsi La Manchan parhaalla gastronomialla, jossa riistaruokia, paahtopaistia ja käsityöläisjuustoja kannattaa kokeilla. Ja kokeile kuuluisaa Toledon marsipaania.

Päivä 3 (ti), Parador de Sigüenza

Luoteeseen mennessä saavumme Sigüenzaan, joka yllättää kauneudellaan. Ainutlaatuinen kaupunkikompleksi, jossa on keskiaikainen ja aidattu tontti, jota johtaa vaikuttava linna, jossa Parador sijaitsee. Tästä kaupungista löydät kiinnostavia paikkoja, kuten katedraali, jossa on Doncelin hauta (myöhäisen espanjalaisen goottilaisen tyylin kuvanveistäjä), Plaza Mayor, Casa del Doncel, Portada de las Clarisas de Santiago, San Vicenten tai Pyhän Marian seurakunta. Paikka matkustaa upeaan menneisyyteen tälle manchegolaiselle reitille kuuluisan Cervantesin hahmojen Don Quijoten ja Sanchon kautta.

Siguenzaan kuuluva alue Salinas de Imón, jolle kunta on suurelta osin velkaa aiemmalle varallisuudelleen, oli monien vuosien ajan Iberian niemimaan suurin suolan tuottaja. Nykyään alue on hylättynä, mutta siellä voi vierailla. Et voi poistua kokeilematta hienoa seguntinoa, joka on erittäin virkistävä paikallinen juoma, joka perustuu soodaan, punaiseen vermuttiin ja olutvaahtoon ja johon kuuluu se kuuluisa tapas.

Päivä 4 (ke), Parador de Cuenca

Lähdemme Guadalajaran provinssista päästäksemme Cuencaan, maagisen kauneuden kaupunkiin ja unohtumattomiin maisemiin, jossa on ikoniset roikkuvat talot ja vaikuttava näkymä Huécar -joen yli. Vierailun arvoisia paikkoja mm. suosittu Plaza Mayor, katedraali Santa María ja San Juliánin ja San Pedron kirkot, Las Descalzasin luostari ja San Nicolás. Hieman yli 30 kilometrin päässä löydät upean luonnon erikoisuuden: La Ciudad Encantadan (lumotun kaupungin), kalkkikivimuodostelmien luonnollisen ympäristön, jossa illuusio ottaa vallan.

Historiallisen perinnön lisäksi Cuencassa on tarjolla nykytaiteen erikoiskohteita, kuten Abstraktin taiteen museo, Antonio Pérezin säätiö tai Torner Space. Ja yksi mielenkiintoinen mahdollisuus on tarkastella Cuencaa ilmasta käsin, koska se on yksi upeimmista paikoista lentää kuumailmapallolla. Paradorissakin voit tilata tämän unohtumattoman kokemuksen.

Päivä 5 (to), Parador de Albacete

Jatkamme etelän suuntaan, jossa Albacete nousee tasangon keskelle. Suurimmassa Castilla-La Manchan kaupungissa meitä odottaa Parador, joka muistuttaa La Manchan maatilaa ja jossa voit harjoittaa myös golfia 9-reikäisellä radalla.

Albacetessa voit vierailla sen mielenkiintoisessa kaupungin arkeologisessa museossa, modernistisessa Museo de la Cuchilleríassa, jossa on erittäin mielenkiintoinen näyttely veitsien maailmasta tai vain kävellä vilkkaan kaupungin kaduilla nauttien elämän pienistä asioista, kuten tapaksista. Älä unohda kokeilla maukkaita paikallisia ruokia, kuten pisto manchego, Atascaburras tai Ajo mataero. Sanotaan, että Albaceten paras ominaisuus on sen pehmeän teräksen lisäksi sen gastronomia.

Lähistöllä on Chinchilla de Montearagón, jossa kannattaa kiivetä linnaan johtava labyrinttinen ja jyrkkä polku löytääkseen La Manchan äärettömän tasangon, joka on tehnyt siitä kuuluisan. Muita kiinnostavia vierailuja ovat Alcala del Júcar ja Sierra de Alcaraz ja Segura. Vuoristoiset kylät ja mahtava luonto mm. vesiputouksineen ovat alueen ehdottomia vetonauloja.

Päivä 6 (pe), Parador de Almagro

Seuraava etappi Ciudad Realin maakunnassa on Almagro, valkoinen kaupunki, joka muistuttaa tasankomeren keskellä rantaa. Historian ja taiteen perintökohteeksi julistettu paikka huokuu perintöä kaikilla puolillaan.

Et voi jättää väliin Corral de Comediasia, joka on ollut aktiivinen tapahtuma jo 1600-luvun alusta lähtien ja joka isännöi kansainvälistä klassisen teatterin festivaalia. Muita kiinnostavia kohteita on mm. Almacén de los Fucares, sen kaunis Plaza Mayor, Kansallinen teatterimuseo ja monet suuret talot ja palatsit, jotka sijaitsevat eri puolilla kaupunkia. Voit nauttia iltapäivästä auringossa terasseilla. On suositeltavaa maistaa Almagro -munakoisot tai perinteiset erikoisuudet, kuten migas, gachas, duelos, quebrantos ja Manchego -juusto.

Linnojen reitti vie sinut Calatrava la Nuevan, Doña Berenguelan, Salvatierran ja Calatrava la Viejan linnoituksiin. Lähistöllä on ainutlaatuisia kansallispuistoja, kuten Cabañeros, Lagunas de Ruidera tai Las Tablas de Daimiel, jotka ovat keitaita La Manchan tasangon keskellä ja paratiiseja lintuharrastajille.

Päivä 7 (la), Parador de Manzanares

Reitti päättyy Manzanaresiin, jossa voit levätä ja rentoutua tämän intensiivisen reitin jälkeen. Vaikka sen sijainti on ihanteellinen, jos haluat tutustua La Manchaan. Kylät, kuten Tomelloso, Daimiel, Argamasilla de Alba ja Valdepeñas odottavat sinua kaikessa viehätyksessään muutaman minuutin päässä tai Campo de Criptana, jossa voit löytää ”jättiläisten maan”: vaikuttavat tuulimyllyt, jotka innoittivat Cervantesia. Vain 17 kilometrin päässä on vielä yksi suositeltava vierailukohde La Manchan pronssikautta edustava ainutlaatuinen paikka Motilla del Azuer. Näet myös loputtomien viiniköynnösten rivejä pellolla ja käytä tilaisuutta hyväksi vierailla jollain näistä viinitiloilla ja maistaa Manchegon viinejä.

Reitti II 7pv: Málaga – Ronda – Antequera – Carmona – Córdoba

Reitti kartalla

Muiden kulttuurien perintö – 7 yötä

Sukella Andalusian sydämeen, historiaan ja kulttuurien sulatusuuniin, ja tunne sen viehätys Málagan turistirannikolta Córdoban kalifaattiin.

Päivä 1 (su), Parador Málaga Gibralfaro

Seitsemän pitkää vuosisataa arabien vaikutusvaltaa on jättänyt syvän jäljen keskiajalla Al-Andalusiksi kastetulle suurelle alueelle. Reitti alkaa Välimeren rannikolta. Málaga oli arabien vallan alla ja sen Alcazaba on kaunis esimerkki tästä perinnöstä. Se oli Nasridin kuninkaiden palatsi ja nykyään se on maakunnan arkeologisen museon päämaja. Muita kiinnostavia paikkoja ovat katedraali, katedraalimuseo ja Virgen de la Victorian pyhäkkö. On myös mielenkiintoista vierailla Kuvataiteen museossa sekä Picasson syntymäpaikassa ja museossa, josta löydät yli 230 kuuluisan taidemaalarin teosta.

Málagan kaupunki on täydellinen paikka nauttia; voit esim. käyttää tilaisuutta hyväksi ja mennä naapuri Parador de Málagaan pelaamaan muutaman reiän kuuluisalla golf-kentällä tai voit vain nauttia auringosta, valkoisista hiekkarannoista ja kaupungin yöelämästä.. Ja yksi maistamisen arvoinen nautinto on hienot grillatut kalavartaat.

Päivä 2 (ma), Parador de Ronda

Sisämaassa romanttinen Ronda odottaa meitä, härkätaisteludynastioiden kehto. Kullakin kadulla havaitsemme arabimaisen perinnön, koska Izn-Rand Onda, joka tarkoittaa ”linnan kaupunkia”, oli yksi muslimien Espanjan pääkaupungeista ja jätti jälkeensä muistomerkkejä, kuten arabikylpylät, Vanha silta, Jättiläisen talo ja Mondragónin talo.

Mutta on myös Rondassa paikkoja, kuten sen Plaza de Toros (härkätaisteluareena), yksi Espanjan vanhimmista ja monumentaalisimmista ja jossa Corrida Goyescaa juhlitaan vuosittain, tai vaikuttava Puente Nuevo 120 metrin korkeudessa oleva silta ainutlaatuisine näkymineen.

Rondan luonto on yhtä kaunis kuin itse kaupunki, jota ympäröivät Sierra de la Grazaleman, Sierra de las Nievesin ja Los Alcornocalesin luonnonpuistot. Reservatauro ansaitsee myös paikkansa tulla mainituksi, teemapuisto Välimeren laitumella, jossa voit tutustua taisteluhärkien ja puhdasrotuiseen espanjalaiseen hevosten kasvattamiseen. Rondassa voit tutustua myös siihen, miten oliiviöljy uutetaan perinteisessä öljymyllyssä tai vierailla yhdessä yli 20 viinitilasta, joita D.O. Sierras de Málaga / Serranía de Ronda.

Päivät 3-4 (ti-ke), Parador de Antequera

Seuraava pysäkki on Antequerassa. Etuoikeutetun maantieteellisen sijaintinsa vuoksi useat sivilisaatiot ovat jättäneet mielenkiintoisen kulttuuriperinnön paikkaan. Yksi tärkeimmistä muistomerkeistä on pronssikaudelta peräisin oleva Dolmen Ensemble of Menga, Viera ja El Romeral.

Sen historiallisen keskustan kiertäminen on kuin matkustaisi ajassa taaksepäin. On mielenkiintoista käydä San Juan Bautistan ja San Sebastiánin kirkoissa tai vierailla sen Alcazabassa. Huomionarvoisia ovat myös Templete del Castillo del Papabellotas ja palatsit 1600-1700-luvuilta. Kaikille niille on ominaista niiden silmiinpistävä espanjalainen barokkityyli. Keskustan alueella voit vierailla myös 1500-luvulta peräisin olevassa San Sebastiánin kuninkaallisessa kollegiaalisessa kirkossa. Voit käydä myös Inkarnaation luostarissa ja sitten Plaza del Coso Viejossa, kauniilla härkätaisteluareenalla luostarin lähellä.

Jotta voit ladata akkuja tällä kiertueella, suosittelemme kokeilemaan paikallisia erikoisuuksia: porra antequerana, kylmä ja paksu kermainen tomaattikeitto, ”gazpachon serkku”.

Hieman yli 30 kilometriä maakunnasta pohjoiseen Los Ardalesin luonnonpuistosta löydät upean Caminito del Reyn polun, via ferratan, joka tunnettiin aiemmin yhtenä maailman vaarallisimmista, mutta joka on nykyään täysin turvallinen. Huomioi upeat näkymät El Chorron rotkoon, jossa Guadalhorce -joki virtaa yli 100 metriä alempana. Toinen suunnitelma voisi olla vain puolen tunnin matkan päässä oleva El Torcalin ainutlaatuiset ja upeat kalliomuodostumat, kuilut ja luolat.

Päivä 5 (to), Parador de Carmona

Hyvä esimerkki arabien jalanjäljistä löytyy Sevillan alueen kaupungista Carmonasta. Corbones -joen tasangolla sijaitseva kaupunki erottuu monumentaalisuudestaan ​​ja sen asuttamien eri kulttuurien perinnöstä.

Kirkot, palatsit ja seinät ovat osa merkittävää taiteellista perintöä sen historiallisessa keskustassa. Olennaista on vierailu Puerta de Sevillassa, Rooman hautausmaalla, San Felipen Mudejar -kaupunginosassa, juutalaiskorttelissa ja kaupunginmuseossa, joiden avulla voit tutustua sen historiaan.

Carmonan sijainti puolen tunnin ajomatkan päässä Sevillasta antaa sinulle mahdollisuuden nauttia Sevillan pääkaupungin valtavasta monumentaalisesta ja taiteellisesta perinnöstä. Kuten Real Alcázarista, jota Abd al-Rhaman III alkoi rakentaa vuonna 913. Katedraali, Giralda, Torre del Oro vain muutamia mainitakseni. Sevilla tarjoaa lukuisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Huhtikuussa uskontoa ja juhlia vietetään erityisellä intohimolla – se merkitsee kalenterissa pyhää viikkoa (Semana Santa) ja huhtikuun messuja (Feria de April).

Huomio makeanhimoiset! Jälkiruokissa havaitaan myös arabien vaikutus ja pitkät perinteet. Englantilainen kakku, öljypullat, riisivanukas, makeassa viinissä ja hunajassa kastetut torriaat, kotitekoiset polvoronit, mantelikakut ja maukas kastanjapata kanelilla ovat vastustamattomia.

Päivät 6-7 (pe-la), Parador de Córdoba

Suunnatessamme kohti Córdobaa, kohtaamme Écijan Genil -laaksossa, jota pidetään yhtenä Andalusian tärkeimmistä taiteellisista keskuksista ja jonka komea menneisyys on jättänyt meille kaupungin, jota hallitsevat sen upeat tornit ja barokkikupolit.

Jatkamme matkaa määränpäähän: Córdobaan, legendaariseen kalifien kaupunkiin, joka oli Abd-al Rahman I:n, Umayyad-kalifaatin pääkaupungin ja länsimaisen viisauden keskuksen unelma. Maailmanperintökaupunki, sen moskeija ja sen valtava rukoushalli, jossa on lähes tuhat saraketta, jotka on yhdistetty hevosenkengän kaariin, on koko islamilaisen lännen tärkein monumentti ja yksi maailman upeimmista. Huomionarvoista on myös synagoga, seinät, roomalainen silta, kuninkaalliset tallit … ja sellaiset mielenkiintoiset museot kuin Julio Romero de Torres, arkeologinen, härkätaistelumuseo tai taidemuseo.

On monta syytä eksyä Córdoban kauniisiin kulmiin, joissa tilat ovat täynnä charmia ja aistillisuutta ja valkoisia seiniä värittävät kivat kukka-asetelmat. Kahdeksan kilometrin päässä Córdobasta et voi missata upeaa ja salaperäistä palatsikaupunkia Medina Azaharaa Sierra Morenan vuoriston juurella ja jolla on legendaarinen nimi ja historia. Ruokapuolella älä unohda kokeilla salmorejoa (klassinen kylmä tomaattikeitto) ja herkullista häränhäntäkeittoa.

Reitti III 3pv: Baiona – Pontevedra – Santiago de Compostela

Reitti kartalla

Pyhiinvaellus – 3 yötä

Kiehtova reitti Galician länsirannikolla matkalla Santiago de Compostelaan. Reitti menee kallioiden, vuorten ja suistojen välissä, välistopit Baionassa ja Pontevedrassa.

Päivä 1 (su), Parador de Baiona

Pyhiinvaellus apostolin haudalle Camino de Santiagon varrella, jonka UNESCO on julistanut maailmanperintökohteeksi ja Euroopan neuvosto eurooppalaiseksi kulttuurireittiksi. Reitti alkaa Rías Baixasin eteläpuolella, Baionan historiallisessa kaupungissa, jonne saapunut purjelaiva La Pinta ilmoitti 1. maaliskuuta 1493 Amerikan löytämisen uutiset. Avomereltä suojattu kaunis lahti on Monterrealin niemimaa, jossa Parador odottaa sinua aidatussa linnoituksessa. Paratiisi kalan ja äyriäisten maistamiseen. Sieltä voit nauttia unenomaisista auringonlaskuista, joissa kaukaisuudessa Cíes -saaret kutsuvat sinua vierailemaan sen kallioilla.

Muurien sisällä on Real Club de Yates de Baiona, jossa voit harjoitella purjehdusta ja nauttia merimatkailusta. Et voi lähteä Baionasta ottamatta kiertoajelua Monte do Boissa ja Serra da Grobassa, josta Rías Baixas -suistoalue näyttää raikkaalta ja värikkäältä akvarellilta, näkemättä auringonlaskua Cabo Silleirossa, käymättä Virgen da Rocan näköalapaikalla tai vaeltamatta läpi sen upean vanhan kaupungin ja sen kävelykadun.

Päivä 2 (ma), Parador de Pontevedra

Suiden ja suistojen ylittäminen matkalla Vigoon, kävely Vigon vanhan kaupungin Casco Vellon läpi ja nauttia ostereita A Pedra -markkinoilla. Vihdoin saavut Pontevedraan, jonka tyylikäs ja hyvin hoidettu vanhakaupunki sijaitsee renessanssipalatsissa, jossa myös Parador on. Kiinnostavia kohteita ovat Santa María la Mayorin basilika, goottilaisen arkkitehtuurin jalokivi, ja Iglesia de la Virgen Peregrina, kampasimpukan muotoinen kappeli. Myös Pontevedran museon kokoelmat ovat arvokkaita ja sen kokoelmat on jaettu viiteen paikkaan.

Muutaman kilometrin päässä kaupungista Rías Baixas -suistoalue avautuu Atlantille, ja siellä voit nauttia upeista auringonlaskuista ja kultaisesta hiekasta paikoissa, kuten La Tojan saari, Silgar Sanxenxossa ja A Lanzada. On myös suositeltavaa vierailla läheisissä kylissä, kuten El Crove ja Combarro, jossa näkee viehättäviä puisia tai kivisiä rakennuksia pilarien päällä. Helmikuussa ja maaliskuussa Camellia -reitti ohjelmoidaan alueen eri luostareiden ja palatsien läpi.

Päivä 3 (ti), Parador de Santiago de Compostela

Reitin viimeinen kohde Santiago on maailmanperintökaupunki ja tarjoaa matkustajalle yhden Parador -verkoston ylellisimmistä ja kauneimmista hotelleista: Parador de Santiagon, joka tunnetaan myös nimellä Hostal dos Reis Católicos. Camino de Santiago pyhiinvaellusreitit yleensä päättyvät tähän kaupunkiin. Apostolin kaupunki houkuttelee mm. Plaza del Obradoirolla ja sen kauniilla katedraalilla, Yliopiston aukiolla, eloisilla kaduilla ja markkinoilla, palatseilla ja museoilla. Sinun täytyy kokeilla Santiago -kakkua ja Padrón -paprikaa, etkä voi myöskään hukata tilaisuutta maistella galician viinejä.

Parador-majoitushinnat:

Reitit alk. 3pv 315€ ja 7pv 715€ /2hlöä (aamiainen kuuluu hintaan, illallinen 50€/pvä/2hlöä). Lennot ja autonvuokraus erikseen. Varauksen yhteydessä varausmaksu 100e/hlö (+lennot) ja loppumaksu viimeistään 15pvää ennen.