Linnat, luostarit ja palatsit

Reitti I 3pv: Ciudad Rodrigo – Jarandilla de la Vera – Oropesa

Reitti kartalla

Kulttuuri – 3 yötä

Matkusta ajassa taaksepäin ja tunne olevasi todellinen kuninkaallinen, joka oleskelee Ciudad Rodrigon, Jarandilla de la Veran ja Oropesan linnoituksissa.

Päivä 1 (su), Parador de Ciudad Rodrigo

Alunperin 1300-luvulla rakennettu Parador on hieno linnoitus. Ciudad Rodrigon alueen historia yltää jopa pronssikaudelle, kun alueen historiaa on tutkittu. Ciudad Rodrigon alueella suosittuja vierailukohteita ovat ovat Ciudad Rodrigon muuri, Hospital de la Pasión, Casa de los Vázquez ja Santa Marían katedraali.

Päivä 2 (ma), Parador de Jarandilla de la Vera

Suuntaamme itään kohti La Veran aluetta ja sen erityistä mikroilmastoa. Ainutlaatuinen Parador de Jarandilla on erityinen lähtökohta tutustua paikkoihin, kuten Yuste -luostariin, jossa keisari Carlos V. vietti viimeiset päivät. Jos pidät luonnosta, voit vierailla upeissa paikoissa, kuten Garganta del Jaranda tai Garganta de la Olla, jossa voit ottaa kylvyn luonnon uima -altaissa. Voit myös vierailla lähikaupungeissa Valverde ja Villanueva.

Hyvän ruoan ystävät eivät voi lähteä kokeilematta Torta del Casaria, luultavasti maailman parasta juustoa, hyvää pata negra tammenterhoilla syötettyä kinkkua ja punaista kultaa: paprikaa.

Päivä 3 (ti), Parador de Oropesa

Jatkamme matkaa Castilla La Manchan itsehallintoalueelle. Oropesa odottaa meitä Toledossa, ystävällisessä keskiaikaisessa kaupungissa, joka on täynnä monumentaalisia luostareita, kirkkoja ja palatseja. Parador, joka näkyy jo Madridista Extremaduraan menevältä moottoritieltä, on paras esimerkki paikan monumentaalisesta kauneudesta.

Parador on paikka rentoutumiseen, josta on näkymät Sierra de Gredosille ja hemmottele itseäsi La Manchan parhaalla gastronomialla, jossa riistaruokia, paahtopaistia ja käsityöläisjuustoja kannattaa kokeilla. Ja kokeile kuuluisaa Toledon marsipaania.

Reitti II 3pv: Soria – Olite – Sos del Rey Católico

Reitti kartallaReitti videolla

Reitti III 7pv: Soria – Santo Domingo de la Calzada – Calahorra – Olite – Sos del Rey Católico

Reitti kartallaReitti videolla

Viinit – 7 yötä

Viinitilat ja luostarit tarjoavat Rioja- ja Navarra -viinien kierroksen, joka on täynnä taidetta, kulttuuria ja luontoa.

Päivä 1 (su), Parador de Soria

Runoilijoiden kaupunki Soria kutsuu sinut tutustumaan Bécquerin, Machadon ja Gerardo Diegon innoittamiin kulmiin. Pakolliset nähtävyydet ovat arkkitehtonisia jalokiviä, kuten Santo Domingon kirkko, San Pedron katedraali, San Juan de Dueron romaaninen luostari tai kaksi sen kulttuuriviittausta: San Polo entinen temppelin luostari ja San Saturio kappeli, ja rentouttava kävely Duero -joen rannalla.

Kun olet kerännyt voimaa kotikutoisilla energiapatukoilla eli rapealla ja vastustamattomalla sorian torreznosilla tai muilla gastronomisilla herkuilla, on mielenkiintoista lähestyä Celtiberian Numancia -kohdetta, joka jäi historiaan kovasta puolustuksestaan Rooman piiritystä vastaan. Lähellä oleva El Burgo de Osma, portti kävelylle Cañón del Río Lobosille, ansaitsee myös pysähtymisen.

Maakunnan länsilaidalla tuotetaan joitain kuuluisia Ribera del Duero -viinejä. Tällä viinimatkareitillä historialliset kohteet, kuten Langa de Duero, San Esteban de Gormaz tai Rejas de San Esteban, sekä Atautan perinteiset viinitilat ovat käymisen arvoisia.

Päivä 2 (ma), Parador de Santo Domingo de la Calzada

Vaihdamme viininviljelyaluetta. Rioja on synonyymi viinille, ja tässä maassa tämä kulttuuri on elämäntapa, jonka voit kokea, jos vierailet Santo Domingo de la Calzadan kaupungissa. Paikka on erinomainen lähtökohta oppia tuntemaan Rioja Alta ja sen viiniperintö on kuuluisa ympäri maailman. On suositeltavaa käydä Ontañónin viinimuseossa (Logroño), Haron viininvalmistusasemalla (Haro), Vivancon viinikulttuurimuseossa (Briones) sekä joissakin DOC-viinitiloissa, joissa voi vierailla, tai kulkea ”Viinin arkkitehtuuri-reittiä ”(Gehry, Calatrava, Moneo jne). Santo Domingossa voit tutustua mm. Torre Exentan torniin, katedraaliin tai lähellä sijaitseviin luostareihin San Millán de Yuson ja San Millán de Suso.

Camino de Santiago -reitillä sijaitseva Parador on ihanteellinen paikka harrastaa maaseutumatkailua ja urheilua, kuten golfia tai patikointia, sekä nauttia Valdezcarayn talvikaudesta. Alueen viinit sopivat täydellisesti kuuluisan Riojan gastronomian kanssa, jota sinun täytyy kokeilla mm. Riojan perunat, täytetyt piquillo -paprikat, Riojan turska, Riberan vihannespata.

Päivät 3-4 (ti-ke), Parador de Calahorra

Jatkamme matkaa historiallisessa Calahorrassa ja sen roomalaisissa jäänteissä, joissa on suositeltavaa käydä Calahorran katedraalissa ja piispanpalatsissa. Se on ihanteellinen lähtökohta oppia tuntemaan La Rioja Baja tutustumalla myös itäiseen Riojan viinireittiin. Aldeanueva del Ebrossa voit käydä ensimmäisessä viinimuseossa tai upeilla viinitiloilla, kuten Bodegas Viña Herminia tai Bodega Torres Librada (Alfaro). Myös romaanista reittiä suositellaan, jossa erottuvat kaksi läheistä ympäristöä: Estellan reitti (45 km) ja Nájera -reitti (65 km) sekä Dinosaurusten reitti (30 km), jossa esiintyy dinosaurusten fossiilisia jalanjälkiä.

Calagurritanin kauden vihannekset, lampaanliha ja hedelmät, ja kaverina hyvää Riojan viiniä, tekevät vaikutuksen. Jos sinulla on aikaa rentoutua, vain 30 kilometrin päässä voit nauttia rentouttavista luonnon term. kuumista lähteistä Arnedillo -altaissa.

Päivä 5 (to), Parador de Olite

Matkalla Oliteen kannattaa pysähtyä Logroñossa gastronomisella kävelyllä myyttisen Laurel -kadun läpi. Oliten kylä antaa meille mahdollisuuden vierailla Navarran kuninkaiden palatsissa, joka on Navarran tärkein jäänne goottilaisesta aikakaudesta ja myös yksi Euroopan merkittävimmistä. Kiertue sen kapeilla kaduilla antaa sinulle mahdollisuuden katsella vanhoja kivitaloja, jotka on varustettu vaakunoilla ja upeilla puisilla räystäillä. Näet myös keskiaikaisia ​​gallerioita ja upeita kirkkoja sekä Rooman ajan aitauksia.

Voit tutustua viinimaailmaan Navarran viini- ja viinitarhamuseossa, joka sijaitsee samalla kauniilla aukiolla, jossa Parador sijaitsee. Itse kylässä kiinnostavia viinipaikkoja ovat Bodegas de Piedemonte, Marco Real ja Bodega Ochoa, joissa voit kokeilla eri viinejä. Ja vaikka ne voi olla vaikea ​​yhdistää alueen kuuluisiin vihanneksiin ja palkokasveihin, on paikallisia ruoka-annoksia testattava.

Jos vielä lisäohjelmaa kaipaat, on sinun mentävä Ujuéen, kauniiseen keskiaikaiseen kylään, jossa kapeita katuja pitkin jyrkkiä rinteitä ja ne päätyvät ylhäällä Virgen de Ujué -linnoitukselle.

Päivät 6-7 (pe-la), Parador de Sos del Rey Católico

Matka huipentuu Zaragozan maakuntaan, kodikkaaseen keskiaikaiseen aidattuun Sos del Rey Católicon kylään. Sen jyrkät kadut johtavat kauniisiin paikkoihin, kuten Lonja ja keskiaikaisen linnan rauniot, San Estebanin kirkko 1200-luvulta, Palacio de Sada tai Nuestra Señora de Valentuñanan luostari.

Paradorista, joka sijaitsee aragonilaistyylisessä rakennuksessa vuoren huipulla, on hulppeat näkymät eri suuntiin. Noin 25 kilometrin säteellä on mahdollista tehdä retkiä mm. viereiseen Leyren luostariin, Javierin linnaan, pyhiinvaelluspaikkaan, jossa San Francisco Javier syntyi ja asui, ja Uncastilloon, yhteen Aragonin tärkeimmistä monumentaalikomplekseista. Se voi olla hyvä paikka löytää myös Aragonian viinejä, jotka on jaettu neljään alkuperään: Somontano, Campo de Borja, Calatayud ja Cariñena.

Reitti IV 3pv: Chincón – La Granja – Tordesillas

Reitti kartallaReitti videolla

Kulttuuri – 3 yötä

Versailles’n palatseja ja puutarhoja tällä mielikuvituksellisella reitillä, joka alkaa Chinchónista ja vie sinut Aranjueziin, La Granjaan ja historialliseen Tordesillasiin.

Päivä 1 (su), Parador de Chinchón

Aloitamme Chinchónista, viidenkymmenen kilometrin päässä Madridista, ja sen ikonisella ja elokuvallisella Plaza Mayorilla. Yksi Espanjan kauneimmista härkätaisteluareenoista, jossa on yli 230 puista parveketta ja jossa järjestetään härkätaisteluja edelleen. Kartanot, kauniit terassit ja galleriat, joita tukevat arvokkaat pylväät, antavat ainutlaatuisen kauneuden tälle kylälle.

Keskellä kylää näet monumentteja, kuten kellotorni, Asuncion kirkko, Claresin luostari, Cadenan talo, Condesin linna tai Lope de Vega -teatteri. Vaikka se olisi vain etnografista uteliaisuutta, niin Mesón Cuevas del Vino on tutustumisen arvoinen paikka. Se on vertauskuvallinen maalaistalo, joka on luokiteltu matkailukohteeksi öljy- ja viinitilallaan, jossa on ruukkuja, jotka ovat allekirjoittaneet lukemattomat kuuluisat asiakkaat, jotka ovat käyneet tässä ravintolassa, kuten Orson Welles, Yul Brynner, Rafael Alberti, Mark Knopfler, Manolo Escobar …

Parador on vanha Augustinus -luostari, jossa on suuret ikkunat, kauniit yhteiset tilat ja kauniisti sisustetut huoneet. Sen kaunis sisäpiha, joka on täynnä mispeleita (ruusupensas), ja hyvin hoidetut puutarhat saavat sinut nauttimaan tästä kauniista ja rauhallisesta paikasta, jossa sinun on kokeiltava paikallisia ruokia, kuten pata, valkosipulikeitto tai karitsanpaisti.

Muutaman kilometrin päässä on Aranjuez. Tämä kuninkaallinen alue, joka on julistettu ”ihmiskunnan kulttuurimaiseman perinnöksi”, on palatsi ja hedelmällinen tasanko. Idyllinen paikka, joka on valittu katolisten hallitsijoiden jälkeen espanjalaisten hallitsijoiden lepopaikaksi. Alueen puutarhat ja palatsi ovat paikkoja, jotka kannattaa käydä katsomassa.

Päivä 2 (ma), Parador de La Granja

La Granja de San Ildefonson kuninkaallinen alue sijaitsee Sierra de Guadarraman pohjoisrinteellä, noin 90 km päässä Madridista. Felipe V vetäytyi tähän paikkaan vuonna 1724 ja seuraavien 20 vuoden ajan hän laajensi puutarhoja ja palatsia Versaillesin innoittamana, ja jota kaikki hänen seuraajansa käyttivät kesäasuntona Alfonso XIII: een saakka. Palatsin kauneus, puutarhat ja sen suihkulähteet, mielenkiintoinen kansallisen lasikeskuksen museo, jossa on puhallus- ja kaiverrusesityksiä, ovat täydellinen tekosyy pysyä tässä Paradorissa. Ei pidä unohtaa nauttia kylpylästä. Jos haluat miettiä, milloin vesi tulee suihkulähteisiin, kiinnitä huomiota kalenteriin, koska ne toimivat yleensä määrättyinä päivinä huhtikuun ja elokuun 25. päivän välillä.

Lisäksi Sierra de Guadarraman läpi kulkevat lukuisat vaellusreitit, jotka voidaan aloittaa La Granjasta tai Valsaínista. Jos sinulla on aikaa, mene monumentaaliseen Segoviaan, joka sijaitsee vain 10 kilometrin päässä nähdäksesi ainakin akvaduktin, katedraalin ja linnoituksen, sekä mene tapas-reitille tai syö possua Paradorissa. ?

Päivä 3 (ti), Parador de Tordesillas

Puolentoista tunnin päässä Valladolidin mailla ja mahdollisilla pysähdyksillä paikoissa, kuten Arévalo ja Medina del Campo tai Ruedan viinitila, määränpäämme on Tordesillasin kylä, joka on aina ollut yhteydessä Espanjan kuninkaisiin. Yksi heistä meni historiaan historiallisella sopimuksella, joka allekirjoitettiin siellä 7. kesäkuuta 1494 ja jolla Castilian ja Portugalin kruunut jakoivat maailman kahteen osaan.

Mitä nähdä: Plaza Mayor, joka on peräisin 6-7. vuosisadalta, silta, muuri, Santa Claran kuninkaallinen luostari – missä Juana la Loca asui yksinäisyydessä 46 vuotta- , San Antolínin kirkko-museo, Casa del Tratado, erilaisia ​​temppeleitä ja lukuisia taloja ja palatseja.

Parador, jota suojaa mäntymetsä ja hyvin hoidettu puutarha, kutsuu sinut lepäämään ja rentoutumaan hiljaisuuteen. Se on ihanteellinen paikka maistaa viinejä neljältä lähialueelta (Rueda, Toro, Ribera del Duero ja Cigales) ja järjestää viininmaisteluja. Kokeile erikoisuutta, jonka löydät vain tästä kaupungista, Gallo Turresilano. Valladolid on 30 kilometrin päässä, missä voi vierailla esim. Nykytaiteen museossa, tiedemuseossa, Plaza Mayorilla … ja jossa sinun on kokeiltava vertaansa vailla olevaa tapas -tarjontaa.

Parador-majoitushinnat:

Reitit alk. 3pv 315€ ja 7pv 715€ /2hlöä (aamiainen kuuluu hintaan, illallinen 50€/pvä/2hlöä). Lennot ja autonvuokraus erikseen. Varauksen yhteydessä varausmaksu 100e/hlö (+lennot) ja loppumaksu viimeistään 15pvää ennen.