Haluaisitko valloittaa Sierra Nevadan korkeimmat huiput?

Matkaohjelma:

Suuntaamme kohti Sierra Nevadan vuoristossa sijaitsevaa kylää Capileiraa, jonne matka kestää n.4,5h. Majoittaudumme paikalliseen hostelliin ja nautimme illallista ravintolassa tässä upeassa vuoristokylässä.

Seuraavana aamuna onkin aikainen nousu, kun bussi lähtee klo 8:30 kohti Alto del Chorrilloa (2.700m) ja välillä ihaillaan maisemia Mirador del Puerto Molinarissa. Määränpäästä starttaa patikointi kohti Sierra Nevadan korkeinta huippua, Mulhacén (3.482m). Matkavauhdista riippuen patikointi kestää 2,5-3h suuntaansa eli yhteensä 5-6h. Reitin pituus on n.13km ja reitti on suht helppokulkuista, vaikka nousua huipulle tulee n.800m. Bussikyyti takaisin lähtee klo 16:15 ja Capileirasta jatkamme vielä Sierra Nevadan keskukseen, jossa seuraava hotellimme 3* puolihoidolla jo meitä odottaakin.

Sunnuntai -aamiaisen jälkeen lähdetään vielä valloittamaan toinen Sierra Nevadan huippu Pico del Veleta (3.396m). Ajetaan hotellilta pari kilometria Hoya de la Moraan (2.504m), josta nousu kohti huippua alkaa. Matkavauhdista riippuen patikointi kestää 1,5-2h suuntaansa eli yhteensä 3-4h. Reitin pituus on n. 12km ja reitti on suht helppokulkuista, vaikka nousua huipulle tulee n.900m. Palattuamme lähtöpisteeseen voidaan vielä käydä lounaalla ennen kotiinpaluuta. Kotimatka Torreviejaan kestää n. 4h.

Fyysisen koettelemuksen lisäksi tulet takuulla näkemään upeita maisemia. Hyvällä säällä Sierra Nevadan vuoristosta näkee aina Afrikan mantereen rannikolle. Et voi myöskään olla törmäämättä korppikotkiin, vuoristopässeihin ja -kauriisiin yms vuoristoiseen ainutlaatuiseen luontoon. Voit myös nauttia hyvää perinteistä granadalaista ruokaa näissä vuoristokylissä. On siis monta hyvää syytä lähteä mukaan!!!

Seuraava matka 18-20.8.2023(mahd. uusinta syyskuussa)

Reitti: Torrevieja (ympäristö) – Sierra Nevada – Torrevieja

Kesto: 3pvä (pe-su)
Hinta: 150eur/hlö, tämä on ryhmämatka max 8 hlölle
Sisältyy hintaan: Autokyydit ilmastoidulla minibussilla, kuski/opas, 2 hotelliyötä (2hh, 1. yö hostelli: pelkkä majoitus, 2.yö hotelli 3* puolihoito), alv
Muista ottaa mukaan: Patikointiin sopivat kengät ja vaatteet +reppu, aurinkolasit ja -rasva, lakki, puhelin/kamera +vara-akku (power bank), otsa- tai taskulamppu, vaihtovaatetta ja -kengät/sandaalit, peseytymisvälineet, ea-tarvikkeita (esim. rakkolaastarit), paperia, evästä ja juomaa riittävästi.

HOX! Vaatimuksena kyky liikkua (nousta/laskea) välillä kivikkoisessakin maastossa. Vaatii siis jonkinlaista pohjakuntoa ja kokemusta patikoinnista. Opas on kokenut, koulutettu ja kunnossa. Saat häneltä tarkempia ohjeita ennen reissua ja sen aikana.

Kuvia retken varrelta

Tulevat retket