Lähde mukaan katsomaan Euroopan suurin geodi (kristalliluola) ja kaivos Pulpíssa! Lisäksi vierailemme rannikolla Águilaksen kylässä.

Pulpín kaivos on yksi Andalusian suosituimmista turistikohteista, joten liput pitää varata ryhmälle n. 1kk ennen. Sen jälkeen lippujen saaminen samaan vierailuaikaan on vaikeaa.

Matkaohjelma:

Vierailu Pulpín Geodille (seleniitti-kristalliluola) koostuu opastetusta kierroksesta Rican kaivoksen päägallerioissa, jossa opas puhuu geologiasta, mineraaleista ja historiasta. Tämän ensimmäisen osan jälkeen on laskeuduttava ensimmäiseltä tasolta neljännelle tasolle (jossa Jätti Geodi sijaitsee), yhteensä n. 45 metriä.

Viimeiselle tasolle pääsemiseksi on runsaasti portaita, yhteensä 164 porrasta. Liikuntarajoitteisille on hissi, mutta siltä pitää laskea ja nousta 80 porrasta alimmalle tasolle.  Alhaalla vierailijat odottavat tasanteella vuoroaan nähdäkseen geodin (se näkyy luolan sisääntuloreiästä). Kaivosvierailu kestää n.2h.

15km ajomatkan päässä on Águilaksen kylä rannikolla, jossa teemme vielä kävelykierroksen lounaineen ja vierailun CIMARiin (Centro de Interpretación del Mar) ennen paluuta Torreviejaan.

Seuraava retki 13.12. (*1)

*paikkoja jäljellä

Kesto: n. 9h, klo 8:00 – 17:00 (ajat voivat muuttua riippuen kaivosvierailun aikataulusta)

Hinta: 70eur, tämä on ryhmämatka 5-8 hlölle

Sisältyy hintaan: Autokyyti uudella ilmastoidulla minibussilla, kuski/opastus, opastettu kierros kristalliluolassa/kaivoksessa n.2h, sisäänpääsy CIMARiin ja lounas Águilasissa, alv

Varustus: Vaatetus yms kelin mukaan, kamera/puhelin

Kuvia retken varrelta

Tulevat retket