Gastronomiaa, viinejä ja maisemia koko rahan edestä!

Matkaohjelma:

Suuntaamme kohti tunnettua ravintola-viinitilaa Noveldaan.  Casa Sicilia 1707 & Bodegas Cesiliassa meitä odottaa opastettu kierros tilalla viinien maisteluineen, jonka jälkeen täydellinen 3 ruokalajin lounas vaihtoehtoineen. Vierailu kestää n.3,5h. Tilan kaupasta voit myös ostaa tuotteita kotiin vietäväksi. Viinitilavierailua ennen menemme lähellä sijaitseviin Noveldan pyhäkköön ”pienois-la Sagrada Familiaan” ja Molan linnaan vierailemaan.

Ravintola Casa Sicilia 1707 & Bodegas Cesilia

Viinitila, jossa Cesilia -viinejä valmistetaan tällä hetkellä, on peräisin La Romanan markiisin vuonna 1707 rakentamasta kartanosta: Heretat de Cesiliasta. Kuningas Jaume I määräsi ”heretats”-järjestelmän asuttamaan uudelleen valloitettuja maita. Heretat oli joukko maita, joita yhdisti tietyt hyödyntämiskriteerit. Se koostui pohjimmiltaan talosta, hedelmätarhasta ja maa-alueesta, joka oli tarkoitettu viljan ja viinitarhojen viljelyyn.

1700-luvun alussa Alicanten satamaa pidettiin alueen strategisimpana kaupallisena pisteenä. Tämän alueen viinejä, jotka olivat yhä arvostetumpia ja Euroopan eliitin vaatimia, vietiin suuria määriä muualle. Vinalopón laakson viinit olivat Alicantessa tuotettujen viinien joukossa merkittävimpiä, ja Novelda oli alueen tärkein kaupunki.

Arias-perhe osti tämän maalaistalon vuonna 1984, jossa nyt on kunnianhimoinen viininvalmistusprojekti. Casa Cesilia -viineistä on tullut Välimeren symboli perinteiden ja nykyaikaisuuden mielenkiintoisen yhdistelmän ja korkeasti koulutettujen ammattilaisten ansiosta.

Casa Cesilian maalaistalo sijaitsee edelleen Noveldan kaupungin ulkopuolella, samassa paikassa, jossa La Romanan markiisi näki ”heretaattinsa” syntymän. Se ulottuu neljälle alueelle Noveldassa: Alcaydías, Ledua, La Mola ja Sicilia, ja se sijaitsee laaksossa lyhyen matkan päässä La Molan kukkulasta, joka on Pyhän Marian pyhäkön koti.

Santuario de Santa Maria Magdalena ja La Molan linna

Pyhäkkö (kirkko, katedraali) on paikallisen José Sala Salan suunnittelema ja siinä on selvästi vaikutteita Antonio Gaudín suunnittelemasta La Sagrada Familiasta (Barcelona), joka on näyttävin kirkko Espanjassa ja ehkä koko maailmassa. La Molan keskiaikainen linna on ihan katedraalin vieressä vuoren päällä ja siellä voit kavuta kolmionmuotoiseen torniin maisemia ihailemaan.

Seuraavat retket: 4.4.(*4), 17.5.(*7), 12.6.(*8)*paikkoja jäljellä

Reitti: Torrevieja (ympäristö) – Novelda – Torrevieja

Kesto: n. 6h
Hinta: 60eur/hlö, tämä on ryhmämatka 5-8 hlölle
Sisältyy hintaan: Autokyyti uudella ilmastoidulla minibussilla, kuski/opastus, viinitilakierros maisteluineen ja gastronominen elämys 3 ruokalajin lounas sisältäen 2 juomaa yms, +alv
Muista ottaa mukaan: Sopivat kengät ja vaatteet, aurinkolasit, lakki, puhelin/kamera

Kuvia retken varrelta

Tulevat retket