Feria de Todos los Santos, Cocentainassa

Haluaisitko kokea espanjalaisen "fiestan" tunnelman? Espanjassa näitä riittää. Katso täältä suosituimmat.

Matkaohjelma:

Suuntaamme aamusta kohti Cocentainan kuuluisia keskiaikaisia messuja, jonne on reilun tunnin matka Torreviejasta. Feria de Todos los Santos kestää 4 päivää (29.10.-1.11.) ja ne ovat toiseksi vanhimmat messut Espanjassa (> v.1346). Sadoittain näytteilleasettajia, ruokarekkoja, ohjelmaa yms 50.000m2 alueella, joten täällä saa ajan helposti kulumaan. Cocentainan kylä sijaitsee lähellä Alcoyn kaupunkia, josta meille on varattu 1 yön majoitus Savoy hostellista.

Lauantai-päivä on varattu Feria de Todos los Santos -messujen tutkiskeluun. Illan puolelle käännyttäessä käymme kirjautumassa hotellille Alcoyssa. Alcoyn nähtävyyksiä voi katsella samalla illan aikana illallispaikkaa etsiskellessä. Sunnuntaina aamupäivällä palailemme kohti Torreviejaa.

Nämä erittäin suuret ja perinteikkäät messut ovat ehdottomasti vierailun arvoiset!

Seuraava matka: Feria de Todos los Santos 29.-30.10.

Matka on täynnä!

Reitti: Torrevieja (ympäristö) – Cocentaina/Alcoy – Torrevieja

Kesto: 29.-30.10 (lähtö la klo 9:00 ja paluu su n. klo 13:00)
Hinta: 85eur/hlö 2hh, tämä on ryhmämatka 5-8 hlölle
Sisältyy hintaan: Kuljetukset uudella ilmastoidulla minibussilla, parkkimaksut, kuski/opastus, hotellimajoitus aamiaisella Hostal Savoy 1 yö 2hh, alv Huom! muut ruuat ovat omakustanteisia.
Muista ottaa mukaan: Sopivat kengät ja vaatteet, aurinkolasit, lakki, puhelin/kamera

Tulevat retket


La Tomatina -fiesta

Haluaisitko kokea espanjalaisen "fiestan" tunnelman? Espanjassa näitä riittää. Katso täältä suosituimmat.

Matkaohjelma:

Matka lähtee n. klo 6 maissa Torreviejan alueelta kohti Buñolia lähelle Valenciaa, jotta kerkeämme näkemään festivaaliin liittyvät aamuseremoniat. Klo 12-13 välillä käydään itse ”tomaattisota”, jonka jälkeen peseydytään alueelle tehdyissä suihkuissa. Tämän jälkeen lounaalle ja after partyihin. Klo 18 maissa ollaan takaisin.

La Tomatina -festivaalin historia alkaa vuodesta 1945, jolloin joukko nuori tylsistyi rauhalliseen juhlintaan ja aloitti tomaattien heittelyn. Tätä jatkui vuosittain ja se oli pitkään virallisesti kiellettyä, mutta viimein myös viranomaiset taipuivat tapahtuman virallistamiseen. Nykyisin festivaaliin ottaa osaa n. 20.000 osallistujaa vuosittain. Festivaali pidetään aina elokuun viimeisenä keskiviikkona.

Seuraava La Tomatina -fiesta 31.8.2022

Reitti: Torrevieja (ympäristö) – Buñol – Torrevieja

Kesto: n.12h (lähtö n. klo 6:00 ja paluu n. klo 18:00)
Hinta: 90eur/hlö, tämä on ryhmämatka 5-8 hlölle
Sisältyy hintaan: Autokyyti uudella ilmastoidulla minibussilla, kuski/opastus, lounas, pääsyliput La Tomatina-fiestaan, alv
Muista ottaa mukaan: Sopivat kengät ja vaatteet, aurinkolasit, lakki, puhelin/kamera. Muista myös vaihtovaatteet+pyyhe+suojalasit!

Tulevat retket


La Ligaa: Elche CF:n kotipelit 2022-23

Haluaisitko kokea espanjalaisen "fiestan" tunnelman? Espanjassa näitä riittää. Katso täältä suosituimmat.

Matkaohjelma: Kyyti lähtee Torreviejasta ja lähialueilta siten, että Elche CF:n kotistadionilla Estadio Manuel Martinez Valerolla ollaan 1-2h ennen ottelun alkua. Suurissa matseissa stadion (kapasiteetti n. 34.000) on yleensä täynnä ja siellä on hyvä olla hyvissä ajoin. Matka on n.45min suuntaansa. Liput otteluun tulevat meidän kauttamme ja ne eivät välttämättä ole kaikki vierekkäin, vaikka toki siihen pyritään.

Ilmoittaudu mukaan hyvissä ajoin, koska nämä täyttyvät nopeasti. Kysynnästä riippuen lähdemme matkaan joko minibusseilla tai sitten isolla bussilla. Pysäkeistä infotaan/sovitaan myös.

Huom! Ottelupäivä saattaa siirtyä, koska seurat voivat muuttaa ottelupvää esim. sunnuntaiksi merkattu peli voi olla pe-ma välissä ja keskivkoksi merkattu peli ma-to välissä. Ottelupäivä ja alkamisaika vahvistuvat viimeistään n.10 pvää ennen. Ottelujen liput tulevat myyntiin vasta vähän ennen ottelupvää, joten ottelumatkan lopullinen hinta varmistuu silloin ja se laskutetaan vasta sen jälkeen.

Ottelupvm / vastustaja / *paikkoja

22.8. -UD Almeria (*täynnä)

27.8. -Real Sociedad (*täynnä)

11.9. -Athletic Bilbao (*täynnä)

10.10. -RCD Mallorca (*täynnä)

19.10. -Real Madrid (*täynnä)

31.10. -Getafe (*peruttu)

8.11. -Girona (*täynnä)

6.1. -RC Celta Vigo (*peruttu)

22.1. -Osasuna (*täynnä)

4.2. -Villareal CF (*peruttu)

19.2. -RCD Espanyol (*8)

26.2. -Real Betis (*8)

12.3. -Real Valladolid (*peruttu)

2.4. -Barcelona (*20)

23.4. -Valencia CF (*8)

30.4. -Rayo Vallecano (*8)

14.5. -Atletico Madrid (*54)

24.5. -Sevilla (*8)

4.6. -Cadiz (*8)

*peruttu = päällekkäinen toinen matka

Kesto: 4-5h

Hinta: sopimuksen mukaan (riippuen mm. lippujen hinnasta)

Sisältyy hintaan: kuljetukset ja liput otteluun, alv

Kuvia retken varrelta

Tulevat retket


Viinitilavierailu perinteisessä Bodegas Faelossa

Haluaisitko kokea espanjalaisen "fiestan" tunnelman? Espanjassa näitä riittää. Katso täältä suosituimmat.

Matkaohjelma:

Suuntaamme kohti tunnettua Faelon viinitilaa Elcheen. Viinitilalla on opastettu 2h kierros tilalla sekä viinien maistelut artesaani tapas-lounaan kera. Tilan kaupasta voit myös ostaa tuotteita kotiin vietäväksi.

Bodegas Faelo

Perheomisteisella viinitilalla on yli 100 vuoden perinteet viininvalmistuksessa. Nyt on meneillään neljäs artesaaniviininviljelijöiden sukupolvi Matolassa Elchen eteläpuolella.  Vielä vuoteen 2000 asti tilan viiniä ei pullotettu tilalla vaan se myytiin irtotavarana, mutta nykyomistaja Jaime Soto päätti isänsä kanssa yhdistää perinteet ja nykytekniikan viinintuotannossaan. Siitä viinitilan filosofia ”Bodegas Faelo Selected Viticulture” sai alkunsa.

Viinitila sijaitsee tyypillisessä maalaistalossa tai ”faenetassa”, jolla on yli 100 vuoden historia. Syyskuun loppupuolella tilalla vietetään ”Fiesta de La Verema” nimistä sadonkorjuujuhlaa, jolloin voi mm. tallata viinirypäleitä perinteiseen tapaan, kuten ensimmäinen sukupolvi teki yli 100 vuotta sitten samoilla välineillä.

Seuraava retki: 2.3. (*8)

*paikkoja jäljellä

Reitti: Torrevieja (ympäristö) – Elche – Torrevieja

Kesto: n. 4h
Hinta: 50eur/hlö, tämä on ryhmämatka 5-8 hlölle
Sisältyy hintaan: Autokyyti uudella ilmastoidulla minibussilla, kuski/opastus, viinitilakierros ohjelmineen ja gastronominen elämys (Visita Experiencia Gastronómica Tapas y Vinos), +alv

Muista ottaa mukaan: Sopivat kengät ja vaatteet, aurinkolasit, lakki, puhelin/kamera

Kuvia retken varrelta

Tulevat retket