Lähde kokemaan Viinihevosten juoksu -fiesta Caravaca de la Cruzissa!

Matkaohjelma

7:30 lähtö Torrevieja / Orihuela Costan alueelta kohti Caravaca de la Cruzia

Tavanomainen ohjelma 2.5. (mutta tapahtumajärjestäjät voivat aina muuttaa tätä)

07:00 Diana, jonka aikana kelloja soitetaan ja äänekkäitä sähinkäisiä ammutaan kaduilla.
09:00 Messu temppelissä, jossa kaikki maurit, kristityt ja viinihevonen kokoontuvat.
09:30 Viinihevosten ja heidän ratsastajiensa paraati
12:00 maurien ja kristittyjen paraati, jota seuraa viinin siunaus.
14:00 Viinihevosten juoksu alkaa ja jatkuu, kunnes kaikki 60 hevosta ovat kilpailleet ylös mäkeä linnaan Real Basílica-Santuario de la Vera Cruzille. Tämä osa on erittäin hektinen, joten jos haluat nähdä sen, suuntaa ajoissa linnan lähistölle saadaksesi hyvän paikan. Muista varoa hevosia, ettet jää alle. Jos tuntuu liian härdelliltä, niin kaupungintalolla ja suuremmissa ravintoloissa on yleensä suuria näyttöjä.

18:30 – Takaisin

Tapahtumasta ja historista..

Los Caballos del Vino on festivaali, joka järjestetään Caravaca de la Cruzissa (Murcia) 1.-3. toukokuuta. Sen järjestää Bando de los Caballos del Vino -liitto, joka koostuu 60 yhdistyksestä ”Peñas caballistas”. Kuusikymmentä seuraa osallistuu hevosineen kolmeen eri luonteiseen kilpailuun. Nämä ovat Bareback Horse, valjastaminen ja kilpakilpailu sekä Wine Horse Race, joka järjestetään aamulla 2. toukokuuta. Päivä on muutenkin täynnä erilaisia tapahtumia.

Ballos del Vino -juhla on Caravaca de la Cruzin tärkeimpiä, ja se järjestetään Santísima- ja Vera Cruzin kunniaksi järjestettävien festivaalien aikana 1.-5. toukokuuta ja joka houkuttelee joka vuosi n. 100 000 vierailijaa ympäri maailmaa. Unesco julisti nämä festivaalit ihmiskunnan aineettomaksi kulttuuriperinnöksi vuonna 2020.

Festivaalit juontavat juurensa tärkeästä osasta Caravacan historiaa ja tapahtuma oli seurausta maurien ja kristittyjen välisistä sodista. Tällä kertaa maurit piirittivät kaupungin, mutta kristityt pitivät kiinni kaupungistaan, kunnes kaupungin vesi saastui aiheuttaen paljon sairauksia. Heidän onnekseen temppeliritarien ritarikunta tuli apuun. He lastasivat viinikannuja hevosiinsa ja rikkoen maurien linjat toimittivat viiniä kaupunkiin. Sanotaan, että viinin siunauksen seurauksena kaupunki toipui ihmeellisesti. Tämä johti nykypäivän hevosten juoksun juhlaan. Erittäin suosittu juhla, jossa näyttelevät temppeliritarien hevoset, jotka kilpailevat pelastaakseen kaupungin.

Seuraava tapahtuma 2.5.2023

Reitti: Torrevieja (ympäristö) – Caravaca de la Cruz – Torrevieja

Kesto: n.11h (lähtö n. klo 7:30 ja paluu n. klo 18:30)
Hinta: 50eur/hlö, tämä on ryhmämatka 5-8 hlölle
Sisältyy hintaan: Autokyyti ilmastoidulla minibussilla, kuski/opastus, alv
Muista ottaa mukaan: Sopivat kengät ja vaatteet, aurinkolasit, lakki, puhelin/kamera.

Huom! Lounas on omakustanteinen.

Tulevat retket