Lähde mukaan näkemään Alicanten provinssin upeimmat luolat Busotissa ja Turrón-tehdas Jijonassa!

Matkaohjelma: Kyyti lähtee Torreviejan alueelta ja lähiympäristöstä klo 9:30 maissa. Perillä Busotissa ollaan n. klo 11:00. Mennään Canelobren luoliin opastetulle kierrokselle ja ympäristöön tutustumaan n. 1,5h ajaksi. Tämän jälkeen mennään  Busotin kylään katselemaan paikkoja mm. ayuntamiento (kaupungintalo), katedraali, etnisen musiikin museo ja linnan rauniot. Syömme lounasta myös täällä. Tämän jälkeen jatketaan vielä matkaa läheiseen Jijonan kylään ja käydään ainakin Turrón-tehtaassa ja museossa opastetulla kierroksella (n.1h). Kierroksen jälkeen voi ostaa herkkuja tehtaan kaupasta. Voidaan myös käydä kylän huipulla katselemassa maisemia ja linnaa.

Canelobren luolat

Canelobren luolat ovat yksi tärkeimmistä turistinähtävyyksistä Alicanten maakunnassa. Se sijaitsee 700 metrin korkeudessa Cabeçó D’Or -vuoriston pohjoisrinteellä. Luolien sisällä on yli 80 000 m2 tila, johon pääsee 45 metrin tunnelin kautta, jossa vedestä ja kalliosta on syntynyt vaikuttavia muotoja, kuten tippukiviä, stalagmiitteja, pylväitä jne. Luolat ovat upeasti valaistu ja rauhallinen musiikki soi taustalla vierailun aikana.

Tämä onkalo kehittyi myöhäisen jurakauden kalkkikivissä, jotka ovat 145 miljoonaa vuotta vanhoja. Vaikka tästä onkalosta tiedetään vain vähän, tämän luolan löytäminen on katsottu arabien ansioksi 1000-luvulla. Luolat avattiin yleisölle vasta 1900-luvun puolivälin jälkeen. Sisällissodan aikana niitä käytettiin republikaanien armeijan lentokoneiden korjaamoina, ja juuri tuolloin porattiin nykyinen kulkutunneli onkaloon sekä useita laitureja sen sisällä.

Seuraava retki 22.2.(*täynnä), 18.4.(*6)

* paikkoja jäljellä

Kesto: Lähtö klo 9:30 ja paluu n. klo 17:30 (8h)

Hinta: 60eur/hlö, tämä on ryhmämatka 5-8 hlölle

Sisältyy hintaan: Autokyyti uudella ilmastoidulla minibussilla, kuski/opastus, sisäänpääsyt (luolat+museot), lounas, alv

Varustuksena: Sopiva vaatetus kelin mukaan, kamera/puhelin

Kuvia retken varrelta

Tulevat retket