Gastronominen elämys Faelon viinitilalla ja Huerto del Curan maailmanperintökohde

Matkaohjelma:

Suuntaamme kohti tunnettua Faelon viinitilaa Elcheen, johon on vajaan 1 tunnin matka Torreviejasta. Vierailuun kuuluu opastettu kierros tilalla sekä viinien maistelut artesaani tapas-annosten kera. Tilan kaupasta voit myös ostaa tuotteita kotiin vietäväksi. Viinitilavierailun jälkeen menemme vielä Huerto del Curaan, suojeltuun palmulehtoon Elchessä.

Bodegas Faelo

Perheomisteisella viinitilalla on yli 100 vuoden perinteet viininvalmistuksessa. Nyt on meneillään neljäs artesaaniviininviljelijöiden sukupolvi Matolassa Elchen eteläpuolella.  Vielä vuoteen 2000 asti tilan viiniä ei pullotettu tilalla vaan se myytiin irtotavarana, mutta nykyomistaja Jaime Soto päätti isänsä kanssa yhdistää perinteet ja nykytekniikan viinintuotannossaan. Siitä viinitilan filosofia “Bodegas Faelo Selected Viticulture” sai alkunsa.

Viinitila sijaitsee tyypillisessä maalaistalossa tai “faenetassa”, jolla on yli 100 vuoden historia. Syyskuun alkupuolella tilalla vietetään “Fiesta de La Verema” nimistä juhlapäivää, jolloin voi tallata viinirypäleitä perinteiseen tapaan, kuten ensimmäinen sukupolvi teki yli 100 vuotta sitten.

Huerto del Cura -maailmanperintökohde Elchessä

Faelon tilalta menemme vielä tähän tunnettuun palmulehtoon, joka on todellakin näkemisen arvoinen paikka. Kun näet Huerto del Cura -puiston kasvikokoelmat, patsaat ja eläimet, tulet huomaamaan kuinka ainutlaatuinen paikka maailmassa tämä on.

Arvonta

Meillä on 1.1.2022 tapahtuvassa arvonnassa palkintona pullo pakkauksineen fondillón -viiniä vuodelta 1972, arvo n.400eur.

Lue lisää arvonnan säännöistä FB-sivuiltamme! (lyhyesti: seuraa FB-sivuamme ja tilaa uutiskirje, niin olet mukana arvonnassa)

Seuraava retki 15.12. (Tilausmatka=Täynnä)

Reitti: Torrevieja (ympäristö) – Elche – Torrevieja

Kesto: n. 5h
Hinta: sopimuksen mukaan, tämä on ryhmämatka 5-8 hlölle
Sisältyy hintaan: Autokyyti uudella ilmastoidulla minibussilla, kuski/opastus, viinitilakierros ohjelmineen ja gastronominen elämys (Visita Experiencia Gastronómica Tapas y Vinos), pääsyliput Huerto del Cura -puistoon, alv
Muista ottaa mukaan: Sopivat kengät ja vaatteet, aurinkolasit, lakki, puhelin/kamera

Pictures from the trip

Upcoming trips