Luontoa kansallispuistoissa

Luontoa kansallispuistoissa

Luonto yhdistää tällä reitillä Palentina ja Picos de Europa -vuoristojen villin kauneuden

Reitti I 3pv: Cervera de Pisuerga – Fuente Dé

Reitti kartallaReitti videolla

Päivät 1-2 (su-ma), Parador de Cervera de Pisuerga

Ruesgan vesialtaan vedet juurella ja jyrkät huiput taustalla, Parador de Cervera on ihanteellinen tukikohta, jossa voit uppoutua Cantabrian vuorille sekä Fuentes Carrionasin ja Fuente Cobren luonnonpuiston upeaan maisemaan. Nämä villit maisemat ovat luonnonystäville paratiisi ja erityisesti metsästyksen ja kalastuksen ystäville.

Tutustu ympäristöön yhdellä reitillä, kuten Roblón de Estalaya, jossa näet ”El Abuelon”, poikkeuksellisen pitkäikäisen tammen; La Tejada de Tosande, jossa on vanhoja 5-6 metriä korkeita marjakuusia; tai Fossiilisen metsän kaunis polku, jossa on arvioitu olevan 300 miljoonaa vuotta sitten olemassa olleita metsän kantoja ja puunrunkoja. Rennompi vaihtoehto on matkustaa Canal de Castillalla turistiveneellä, ja kokeile myös El Robledal del Oso -seikkailupuistoa, jossa on hauskoja reittejä metsän läpi.

Lähistöllä on myös yli sata romaanista temppeliä, suurista luostareista pieniin maisemaan integroituihin kappeleihin, kuten Santa María la Realin luostari ja museo, Aguilar de Campoo ”galletera”, Olleros de Pisuergan luolakirkko tai San Juan de Moarés de Ojedan kirkko. Myös hieman yli 50 kilometriä etelään sijaitseva La Olmedan roomalainen huvila on vierailun arvoinen.

Päivä 3 (ti), Parador de Fuente Dé

Cerverasta Fuente Déen matkustamiseen on useita mahdollisuuksia, ja ne kaikki takaavat upeista maisemista nauttimisen noin 80 kilometrin pituisella mutkaisella reitillä. Picos de Europan loisto sai tämän nimen, koska se oli ensimmäinen asia, jonka Amerikkaan muuttaneet pohjoismaalaiset näkivät palatessaan veneellä – yksi Iberian niemimaan upeimmista ja kauneimmista – ja se jätti vaikutuksen matkustajiin.

Erinomaisen sijaintinsa vuoksi Parador on erinomainen majoituspaikka tämän vertaansa vailla olevan luonnonpuiston löytämiseen. Paradorin vieressä sijaitsevan Fuente Dé -köysiradan kautta voimme mukavasti nousta näköalapaikalle. On olemassa lukuisia ja erilaisia ​​reittejä nauttia ympäristöstä ja pienistä vuoristokylistä, kuten Mogrovejo. On myös mielenkiintoista käydä Potesissa, siltojen ja tornien kylässä, joka on kuuluisa omasta liköörijuomastaan ”orujosta”. Lebaniego-muhennos on loistava tapa ladata energiavarastoja, kun palaat retkiltä, etkä voi myöskään jättää väliin erikoista luolissa kypsytettyä Picón Bejes-Tresviso-juustoa.

Ja jos pidät seikkailu-urheilusta, niin täällä voit tehdä kaikkea: melonta, koskenlasku, kiipeily, vuorikiipeily, lumikenkäily, Naranco de Bulnesin nousu, ratsastusreitit… Mihin haluat osallistua?

Lumoava matka Extremaduran historian ja luonnonperinnön läpi Cáceresissa, Plasenciassa ja Jarandillassa

Reitti II 3pv: Cáceres – Plasencia – Jarandilla de la Vera

Reitti kartallaReitti videolla

Luonto – 3 yötä

Päivä 1 (su), Parador de Cáceres

Aloitamme tämän matkan Cáceresin kaupungista. Ainutlaatuinen arkkitehtoninen kaupunki, joka muodostaa yhden maailman tärkeimmistä keskiajan ja renessanssin monumentaalikomplekseista.

Riippumatta siitä, mihin suuntaan lähdet mukulakivikatujen labyrinttia, siellä on linnoitustaloja, kirkkoja, palatseja tai sen roomalaisia ​​ja arabialaisia ​​muureja. Ja tulet yllättymään Plaza de Santa Maríalla, jota ympäröivät renessanssipalatsit tai löydä helmiä, kuten Provincial Museum, Bujacon torni, vanha juutalaiskortteli sekä Santa Marían katedraali. Cáceresia kutsutaan ”onnelliseksi kaupungiksi” – sen yöelämä on kuuluisa ja tunnelma on upea. Monessa paikkaa on vielä käytäntönä ilmainen tapas.

Päivä 2 (ma), Parador de Plasencia

Seuraava pysäkki on Plasencia, joka sijaitsee hedelmällisen laakson Valle del Jerten päässä. Strateginen alue Ruta de la Platalla (entisajan hopean kuljetusreitti) on todellinen lahja. Löydät keskiaikaisten muurien jäänteet, sen tornit (21 on säilynyt alkuperäisestä 71:stä) ja sen portit. Kävelet Plaza Mayorin, kaupungin hermokeskuksen läpi, ja kaupungintalon tornista löydät Abuelo Mayorgan 1200-luvulla rakennetun soittokelloautomaatin, joka on yksi kaupungin symboleista.

Lisäksi löydät yhden alueen edustavimmista monumentaalikomplekseista, jonka muodostavat vanha katedraali, romaanista muotoilua, ja uusi katedraali, jossa on goottilaisia ​​ja renessanssielementtejä kauniissa ympäristössä. Keskiaikainen San Antónin akvedukti (entisajan ”vesijohto”), piispanpalatsi, Mirabelin, Carvajal-Girónin ja Torresin palatsit sekä San Vicente Ferrerin luostari ovat muita kaupungin mielenkiintoisia paikkoja.

Monfragüen kansallispuisto ja sen biosfäärialue, jolla on epäilemättä arvokas luonnonperintö, sijaitsee vain noin 20 km päässä. Tajo- ja Tiétar-jokien halkoma alue on yksi edustavimmista ja parhaiten säilyneistä Välimeren metsien ja pensaiden alueista.
Tässä upeassa ympäristössä on monien muiden lajien joukossa mm. keisarikotka, musta korppikotka, metsähaukka, pöllökotka, mustahaikara ja suuret griffon -korppikotkat.
Samoin Plasencia on erinomainen lähtökohta tutustua Hurdesiin, Sierra de Gataan tai Valle del Jerteen keväällä, jolloin kirsikankukat värjäävät laaksoon valkean valkoiseksi.

Päivä 3 (ti), Parador de Jarandilla de la Vera

Suuntaamme itään kohti La Veran aluetta ja sen erityistä mikroilmastoa. Ainutlaatuinen Parador de Jarandilla on erityinen lähtökohta tutustua paikkoihin, kuten Yuste -luostariin, jossa keisari Carlos V. vietti viimeiset päivät. Jos pidät luonnosta, voit vierailla upeissa paikoissa, kuten Garganta del Jaranda tai Garganta de la Olla, jossa voit ottaa kylvyn luonnon uima -altaissa. Voit myös vierailla lähikaupungeissa Valverde ja Villanueva.

Hyvän ruoan ystävät eivät voi lähteä kokeilematta Torta del Casaria, luultavasti maailman parasta juustoa, hyvää pata negra tammenterhoilla syötettyä kinkkua ja punaista kultaa: paprikaa.

Parador-majoitushinnat:

Reitit alk. 3pv 315€ ja 7pv 715€ /2hlöä (aamiainen kuuluu hintaan, illallinen 50€/pvä/2hlöä). Lennot ja autonvuokraus erikseen. Varauksen yhteydessä varausmaksu 100e/hlö (+lennot) ja loppumaksu viimeistään 15pvää ennen.


Pyreneiden reitit

Pyreneiden reitit

Reitti I 7pv: Aiguablava – Vic Sau – La Seu d´Urgell – Arties

Reitti kartalla

Pyreneiden reitti I

Luonto – 7 yötä

Tämän reitin maisemat vievät hengityksen. Aloita matka Costa Bravalta kauniiden rantojen, lahtien ja kalastajakylien välillä, jatka Casserres -luostarivierailulla ja lopulta päädyt vuorille. Romaanisen reitin vierailu tuo viimeisen silauksen unohtumattomalle matkalle.

Päivät 1-2 (su-ma), Parador de Aiguablava

Tämä Parador sijaitsee Costa Bravan sydämessä, kauniilla paikalla mäntyjen keskellä, jotka laskeutuvat merelle, rannoille ja lahdille. Blanesista Portbouun; ehdotukset vierailun arvoisista paikoista: Cap de Creusin luonnonpuistot, Sant Pere de Rodesin luostari ja Cadaquésin kaupunki, Aiguamolls de l’Empordàn ja Illes Medesin luostari, tai ainutlaatuisia paikkoja kuin Ruusujen lahti, Empúriesin rauniot, Begurin, Palafrugellin ja Sant Sebastiàn majakat, Cap Roigin puutarhat, Vila Vella tai Tossa de Marin vanhakaupunki tai Santa Clotilden kasvitieteellinen puutarha, Pinya de Rosa ja Marimurtra. Matkan varrelta voit löytää myös paikkoja, kuten Peralada -linna ja kasino, Figueres, jossa on Salvador Dalín museo, ja keskiaikaiset keskukset, kuten Pals, Peratallada, Púbol, tai Gironan kaupunki.

Päivä 3 (ti), Parador de Vic-Sau

Tässä Paradorissa voimme nauttia hiljaisuudesta ja rauhallisuudesta ainutlaatuisessa ympäristössä, jota ympäröivät vuoret ja kauniit näkymät Sau -järvelle. Itse Paradorista voit suunnata kävelyreiteille ympäristöön. Yksi mitä ei kannata missata, on San Pere de Casserresin luostari. Casserres oli vanha linna ja Osona-Cardonan viskotit perustivat luostarin noin vuonna 1005. Läheinen Vicin kaupunki tarjoaa myös mielenkiintoisia vierailuja, kuten Epiccopal Museum of Vic, Kellotorni ja katedraalin krypta, Queralt Bridge, Montcadan linna, Sant Sixt ja Albergueria. Kävely vanhankaupungin läpi on myös hyvä tapa tutustua paikkaan.

Päivät 4-5 (ke-to), Parador de La Seu d’Urgell

Seussa voit tutustua Santa Maria d’Urgellin katedraaliin ja hiippakunnan museoon. Älä unohda vierailla Calle Canonges -kadulla, jossa on mm. pelihalleja ja kauppoja. Segren olympiapuisto Seussa on urheilu- ja virkistyspaikka, jossa voit harrastaa urheilua, kuten melontaa ja koskenlaskua. Ko. paikat olivat vuoden 1992 olympialaisten näyttämönä ja ovat edelleen aktiivisessa käytössä.

Cadí-Moixeron luonnonpuisto tarjoaa vertaansa vailla olevia paikkoja, joihin voi tutustua jalkaisin näiden maiden luonnonperintöön. Voit myös hyödyntää näitä päiviä ja mennä käymään läheisessä Andorrassa. Siellä voit nauttia shoppailusta tai vierailla Etelä -Euroopan suurimmassa kylpyläkeskuksessa Caldeassa, jossa on 25 000 m2 käytettävissäsi rentoutumiseen. Pidä hauskaa terveytesi hyväksi.

Päivät 6-7 (pe-la), Parador de Artíes

Matkallamme Seusta Vielhaan kohtaamme Pyreneiden vuoriston kauneuden. Aránin laaksossa suosittu kohde on romaaninen reitti ja suosituksia vierailupaikoille, kuten Bossòst, Era Mair de Diu dera Purificación, Salardú, Sant Andrèun ja Santa Marian kirkko. Aigüestortes ja Estany de SanT Maurice -kansallispuistot ovat täynnä kauneutta ja majesteettisuutta ympäri vuoden. Älä unohda vierailla Paradorin omassa kylpylässä, jossa voit rentoutua matkallasi.

Reitti II 3pv: La Seu d´Urgell – Vielha – Bielsa

Reitti kartallaReitti videolla

Pyreneiden reitti II

Luonto – 3 yötä

Metsät, joet, kiehtovat maisemat ja karut vuorten huiput. Luontoa puhtaimmassa muodossaan. Pyreneiden 3-päiväinen kiertue La Seu d’Urgellin, Vielhan ja Bielsan kautta.

Päivä 1 (su), Parador de La Seu d’Urgell

Tämä reitti kulkee idästä länteen Espanjan pohjoispuolella sijaitsevien kansallis- ja luonnonpuistojen läpi ja pysähtyy lukemattomiin paikkoihin, joissa on paljon luonnon kauneutta ja historiallista menneisyyttä. La Seu d’Urgellissa voit tutustua romaaniseen katedraaliin, sen parhaiten säilyneeseen aarteeseen ja monumentaaliseen luontoon avoimessa ympäristössä. Muista käydä hiippakunnan museossa, romaanisessa Sant Miguelin kirkossa tai Casa de la Ciudadissa, jossa kaupungintalo sijaitsee sekä kävele sen vanhan korttelin läpi, jossa on kaarikatuja ja vanhoja kartanoita, kuten kaupallinen Calle Canonges, jossa on maagiset pelihallit.

Segren olympiapuisto, jossa pidettiin vuoden 1992 olympialaisia, on paikka harrastaa urheilua, kuten melontaa ja koskenlaskua. Mutta myös golf, maastopyöräily, vaellus ja hiihto ovat osa laajaa tarjontaa, jonka paikat mahdollistavat. Cadí-Moixeron ja Alt Pirineu -luonnonpuistot tarjoavat vertaansa vailla olevia paikkoja, joihin voi tutustua jalkaisin näiden alueiden luonnonperintöön. Hyödynnä vierailuasi ja maista myös Pyreneiden maukkaita käsityöläisjuustoja.

Päivä 2 (ma), Parador de Vielha

Matkalla La Seusta Vielhaan mietit Pyreneiden vuoriston henkeäsalpaavaa kauneutta. Arán -laaksossa suositellaan romaanista reittiä ja vieraile paikoissa, kuten Bossòst, Era Mair de Diu dera Purificación, Salardú, Sant Andrèun ja Santa Marían kirkko sekä Artíes. Aigüestortes ja Estany de SanT Maurice -kansallispuistot ovat täynnä kauneutta ja majesteettisuutta ympäri vuoden.

Lumikaudella et voi hukata mahdollisuutta hiihtää Baqueira-Beretin läheisillä rinteillä tai ajaa koiravaljakolla ja rentoutua sitten Paradorin omassa kylpylässä. Vielhassa on eloa sekä talvella että kesällä ja kaduilla löydät kauniita taloja, viehättäviä pieniä käsityöliikkeitä, herkkukauppoja ja lukuisia baareja ja ravintoloita, joissa on monipuolinen kulinaarinen tarjonta. Älä unohda kokeilla aranalaista ruukkua tai uteliaisuudesta paikallista kaviaaria, joka on valmistettu läheisessä tuotantolaitoksessa, jossa voi myös vierailla.

Päivä 3 (ti), Parador de Bielsa

Lopullinen määränpäämme on Bielsa. Paikka vuorilla, jossa luonto saavuttaa maksimaalisen ilmaisunsa ja tuntuu, että tällä planeetalla oleminen on jotain todella maagista. Karja- ja turistikylä, jossa on noin 300 asukasta, Bielsa säilyttää perinteisen maailman maun unohtamatta kuitenkaan nykyisiä palveluita.

UNESCOn maailmanperintökohteeksi julistetut Ordesa y Monte Perdidon kansallispuiston porteilla sijaitsevat syvät ja runsaat jäätikkölaaksot tarjoavat meille äärimmäisen kauniita maisemia kolmen tuhannen jyrkän huipun ja ikuisen valkoisen lumen varjossa. Villi alue, jossa on kauniita vesiputouksia ja metsää, ja jokaisena vuodenaikana on unohtumattomia hetkiä, värejä, tuoksuja ja maisemia.

On suositeltavaa käydä Bielsan etnologisessa museossa tai läheisessä keskiaikaisessa Aínsan kylässä, joka on yksi Espanjan kauneimmista kylistä. Ja jos haluat vierailla useissa viehättävissä kylissä, jotka ovat täynnä romaanista arkkitehtuuria, voit kulkea reittiä Tellan, Bestuen, Fanlon, Valles de Gistainin ja Plan.

Luonto tarjoaa mahtavat puitteet harrastaa urheilua. Joet kiertävät kallioisten rotkojen läpi, jotka ovat paratiisi melojille ja koskenlaskijoille. Maastopyörä- tai patikointireitit ovat toinen houkutteleva vaihtoehto esim. Cincan vesiputousreitin tai Marborén järvireitin tarjoamat maisemat ovat huikean upeita. Jäähyväisinä tälle reitille kannattaa kokeilla paahdettua lammasta tai hyvää villisikapataa, jota voi huuhtoa alas Somontanon viineillä.

Parador-majoitushinnat:

Reitit alk. 3pv 315€ ja 7pv 715€ /2hlöä (aamiainen kuuluu hintaan, illallinen 50€/pvä/2hlöä). Lennot ja autonvuokraus erikseen. Varauksen yhteydessä varausmaksu 100e/hlö (+lennot) ja loppumaksu viimeistään 15pvää ennen.


Välimeren rannikko

Välimeren rannikkoreitit

Reitti I 7pv: Benicarlo – El Saler – Javea – Lorca – Nerja

Reitti kartalla

Välimeren rannikko -reitit

Rannikkoa pitkin – 7 yötä

Aurinkoa, rantaa ja hyvää ruokaa. Reitti kulkee pohjoisesta etelään pitkin itäistä turistirannikkoa Azaharin rannikolta Costa del Solin rannikolle.
(3-päivän reitti taas kulkee vastakkaiseen suuntaan Javeasta Benicarlóon).

Päivät 1-2 (su-ma), Parador de Benicarló

Alue on tunnettu kauniista rannoistaan ja hiukan kauempana siintävät Maestrazgon alueen vuoret. Costa del Azaharin rannikolla Benicarló on hyvä lähtöpiste tutustua tähän miellyttävään rannikkoon mm. Peñíscolan kaltaisilla paikoilla, jossa maisemaa hallitsee ikoninen Templar-linna Papa Luna, joka näyttää lentävän meren yli.

Sisämaassa voi vierailla Els Ports – Maestratin alueella, jossa kaunis Morellan kaupunki, on yksi Espanjan kauneimmista kaupungeista. Siellä vuosisatoja vanhoja muureja kruunaa yli tuhannen metrin korkeudessa oleva linna. Benicarlóssa on keskiaikainen historiallinen keskusta, joka on täynnä upeita rakennuksia. Täällä voit harrastaa myös kaikenlaista urheilua mm. merellisiä aktiviteetteja Benicarló-Peñíscolan merenkulkuasemalta tai voit mennä vain nauttimaan hyvästä ruuasta ja drinkeistä kesäiltoina rantapaseolle.

Päivä 3 (ti), Parador de El Saler

Hiukan etelämpänä pääsemme Valenciaan, joka on yksi Espanjan houkuttelevimmista, moderneimmista ja kosmopoliittisimmista kaupungeista. Muista käydä Santiago Calatravan suunnittelemassa futuristisessa taiteen ja tieteen kaupungissa (Ciudad de las artes y las ciencias), jossa voit taiteen ja tieteen lisäksi käydä myös Oceanograficossa, yhdessä hienoimmista akvaarioista maailmassa. Toinen must-to-do on vaeltaa vanhan kaupungin läpi. Siellä näet mm. Unescon maailmanperintökohteen Lonja de la Sedan; keskustorin; Valencian katedraalin – jossa ei voi unohtaa kiivetä Miguelete-torniin; Palau de la Generalitat; Marqués de Dos Aguasin palatsi; Serranos- ja Quart-tornit.

Taiteen ystäville pakolliset kulttuuripysäkit ovat Valencian nykytaiteen instituutti (IVAM), La Beneficencian kulttuurikeskus ja museot, joissa voit ihailla mielenkiintoisia taidekokoelmia ja näyttelyitä. Et voi lähteä Valenciasta kokeilematta paikallista aitoa paellaa, käymättä kuuluisalla La Malvarrosan kaupunkirannalla ja nauttimatta aitoa horchataa fartonien (tiikeripähkinäjuoma + leivonnainen) kanssa.

Auringonlaskun aikaan voit ihastella sen kauneutta veneretkellä La Albuferan läpi. Parador de El Saler sijaitsee tämän luonnonpuiston sydämessä, joka on yksi Euroopan tärkeimmistä kosteikoista ja jolla on suuri merkitys mm. linnuille. Golfin ystäville El Saler tarjoaa arvostetun kenttänsä – hiekkadyynit, mäntymetsä ja rantamaisema siihen integroituna. Ja vaikka seuraavana päivänä joudut jatkamaan matkaa, Valencian kaupungissa on erittäin vilkas yöelämä, jossa yö kohtaa päivän melkein tietämättä sitä.

Päivä 4 (ke), Parador de Jávea

Saavut Alicanten maille valoisan ja turistirikkaan Costa Blancan pohjoisosaan. Kohteemme on kaunis kaupunki Jávea (Xàbia), kaupunki, jolla on merenkulun perinne ja mielenkiintoinen historiallinen keskusta. Mutta epäilemättä sen suurin vetovoima on paratiisinen rannikko, jossa on rantoja, poukamia ja kauniita näköalapaikkoja sekä harrastusmahdollisuuksia eri vesiurheilun harrastamiseen mm. sukeltamiseen. Olisi myös synti olla kokeilematta paikallisia herkullisia riisiruokia, kalaa ja fideuáa (kuten paella, mutta riisin sijasta käytetään fideo -pastaa), ja erityisesti alueen ainutlaatuisia punaisia ​​katkarapuja.

Muita käymisen arvoisia paikkoja Javean lähistöllä ovat mm. Montgó-luonnonpuisto, kauniit La Naon, San Martínin ja San Antonion niemet, suositut paikat Calpe, Altea ja Benidorm, josta jälkimmäisestä löytyy enemmänkin viihdykkeitä mm. Terra Mítica -teemapuisto.

Päivä 5 (to), Parador de Lorca

Jatkamme rannikkoa vielä alaspäin, kunnes saavutamme Costa Cálidan rannikon ja Lorcan. Välimeren ja vuorten välissä sijaitseva ns. Valon kaupunki tarjoaa kontrasteja ja viehättäviä maisemia mukaan lukien 8 km harmonista rantaviivaa Välimeren luonnon ympäröimänä.

Nauti yhdestä houkuttelevimmista historiallisista kohteista niemimaan kaakkoisosassa, Murciassa. Lorcan linnan alueelle rakennettu Parador tarjoaa kivat puitteet yöpymiseen, hotellin alla olevasta historiallisesta arkeologisesta paikasta upeisiin moderneihin tiloihin, sisäuima-altaaseen ja rentouttavaan kylpylään. Menneisyyden jäännösten joukossa voit nähdä 1400-luvun synagogan, islamilaisen vesisäiliön, Almohadin muurin tai linnan linnoituksen. Kaikki tämä on kolmen sivilisaation perintöä: kristityt, juutalaiset ja muslimit ovat asuttaneet paikkaa aikanaan. Kävelemällä sen kaduilla huomaat, miksi sitä kutsutaan ”sadan kilven kaupungiksi”. Murcian alueen sydämessä, hedelmäpuutarhojen tuotteiden lisäksi, et voi ohittaa mahdollisuutta maistaa suolattua kalaa, aitoa Välimeren jalokiveä.

Päivät 6-7 (pe-la), Parador de Nerja

Reitti päättyy Nerjaan. Yöpyminen paradorissa, joka näyttää lentävän meren yli kalliolla, antaa sinulle mahdollisuuden nauttia upeista panoraamanäkymistä Välimerelle ja koko rannikolle, kuten kauniisiin Maron kallioihin tai Balcón de Europan näköalapaikalle. Lisäksi alueella voi harrastaa kaikenlaista, etenkin ​​vesiurheilulajeja.

Paikan ehdoton aarre on Cueva de Nerja -luolasto, joka koostuu lukuisista maanalaisista huoneista, joista suurin on 45 metriä korkea ja 64 metriä leveä. La Axarquían alueella voit hengittää upean arabi -menneisyyden nostalgiaa kuten myös rannikolla paikoissa – Rincón de la Victoria, Alamayate tai Torre del Mar. Maista myös alueen kuuluisia riisiruokia ja kalavarrasta, jotka voit huuhtoa alas Montes de Málagassa valmistetulla makealla viinillä.

Reitti II 3pv: Javea – El Saler – Benicarlo

Reitti kartallaReitti videolla

Välimeren rannikko -reitit

Rannikkoa pitkin – 3 yötä

Aurinkoa, rantaa ja hyvää ruokaa. Reitti kulkee Jáveasta Benicarlóon pitkin itäistä turistirannikkoa Costa Blancalta Azaharin rannikolle.

Päivä 1 (su), Parador de Jávea

Saavut Alicanten maille valoisan ja turistirikkaan Costa Blancan pohjoisosaan. Kohteemme on kaunis kaupunki Jávea (Xàbia), kaupunki, jolla on merenkulun perinne ja mielenkiintoinen historiallinen keskusta. Mutta epäilemättä sen suurin vetovoima on paratiisinen rannikko, jossa on rantoja, poukamia ja kauniita näköalapaikkoja sekä harrastusmahdollisuuksia eri vesiurheilun harrastamiseen mm. sukeltamiseen. Olisi myös synti olla kokeilematta paikallisia herkullisia riisiruokia, kalaa ja fideuáa (kuten paella, mutta riisin sijasta käytetään fideo -pastaa), ja erityisesti alueen ainutlaatuisia punaisia ​​katkarapuja.

Muita käymisen arvoisia paikkoja Javean lähistöllä ovat mm. Montgó-luonnonpuisto, kauniit La Naon, San Martínin ja San Antonion niemet, suositut paikat Calpe, Altea ja Benidorm, josta jälkimmäisestä löytyy enemmänkin viihdykkeitä mm. Terra Mítica -teemapuisto.

Päivä 2 (ma), Parador de El Saler

Hiukan etelämpänä pääsemme Valenciaan, joka on yksi Espanjan houkuttelevimmista, moderneimmista ja kosmopoliittisimmista kaupungeista. Muista käydä Santiago Calatravan suunnittelemassa futuristisessa taiteen ja tieteen kaupungissa (Ciudad de las artes y las ciencias), jossa voit taiteen ja tieteen lisäksi käydä myös Oceanograficossa, yhdessä hienoimmista akvaarioista maailmassa. Toinen must-to-do on vaeltaa vanhan kaupungin läpi. Siellä näet mm. Unescon maailmanperintökohteen Lonja de la Sedan; keskustorin; Valencian katedraalin – jossa ei voi unohtaa kiivetä Miguelete-torniin; Palau de la Generalitat; Marqués de Dos Aguasin palatsi; Serranos- ja Quart-tornit.

Taiteen ystäville pakolliset kulttuuripysäkit ovat Valencian nykytaiteen instituutti (IVAM), La Beneficencian kulttuurikeskus ja museot, joissa voit ihailla mielenkiintoisia taidekokoelmia ja näyttelyitä. Et voi lähteä Valenciasta kokeilematta paikallista aitoa paellaa, käymättä kuuluisalla La Malvarrosan kaupunkirannalla ja nauttimatta aitoa horchataa fartonien (tiikeripähkinäjuoma + leivonnainen) kanssa.

Auringonlaskun aikaan voit ihastella sen kauneutta veneretkellä La Albuferan läpi. Parador de El Saler sijaitsee tämän luonnonpuiston sydämessä, joka on yksi Euroopan tärkeimmistä kosteikoista ja jolla on suuri merkitys mm. linnuille. Golfin ystäville El Saler tarjoaa arvostetun kenttänsä – hiekkadyynit, mäntymetsä ja rantamaisema siihen integroituna. Ja vaikka seuraavana päivänä joudut jatkamaan matkaa, Valencian kaupungissa on erittäin vilkas yöelämä, jossa yö kohtaa päivän melkein tietämättä sitä.

Päivä 3 (ti), Parador de Benicarló

Alue on tunnettu kauniista rannoistaan ja hiukan kauempana siintävät Maestrazgon alueen vuoret. Costa del Azaharin rannikolla Benicarló on hyvä lähtöpiste tutustua tähän miellyttävään rannikkoon mm. Peñíscolan kaltaisilla paikoilla, jossa maisemaa hallitsee ikoninen Templar-linna Papa Luna, joka näyttää lentävän meren yli.

Sisämaassa voi vierailla Els Ports – Maestratin alueella, jossa kaunis Morellan kaupunki, on yksi Espanjan kauneimmista kaupungeista. Siellä vuosisatoja vanhoja muureja kruunaa yli tuhannen metrin korkeudessa oleva linna. Benicarlóssa on keskiaikainen historiallinen keskusta, joka on täynnä upeita rakennuksia. Täällä voit harrastaa myös kaikenlaista urheilua mm. merellisiä aktiviteetteja Benicarló-Peñíscolan merenkulkuasemalta tai voit mennä vain nauttimaan hyvästä ruuasta ja drinkeistä kesäiltoina rantapaseolle.

 

Parador-majoitushinnat:

Reitit alk. 3pv 315€ ja 7pv 715€ /2hlöä (aamiainen kuuluu hintaan, illallinen 50€/pvä/2hlöä). Lennot ja autonvuokraus erikseen. Varauksen yhteydessä varausmaksu 100e/hlö (+lennot) ja loppumaksu viimeistään 15pvää ennen.


Kulttuuriperintöä ja huikeita maisemia

Kulttuuriperintö ja huikeat maisemareitit

Kierros Castilia-La Manchan alueella, Cervantesin kuuluisan kirjan hahmon "Don Quijoten" jalanjäljillä.

Reitti I 7pv: Oropesa – Siguenza – Cuenca – Albacete – Almagro – Manzanares

Reitti kartalla

Kulttuuri – 7 yötä

Nerokkaan Don Quijoten jälkeen tutustu La Manchan ikonisiin paikkoihin kirjasta ja Miguel de Cervantesin elämästä.

Päivät 1 ja 2 (su-ma), Parador de Oropesa
Castilla-La Mancha on tasankojen maa, vaeltelevien ritareiden ja vasallien ja unenomaisten tuulimyllyjen maa. Etsiessään Don Quijoten jälkiä Oropesa odottaa meitä Toledossa, ystävällisessä keskiaikaisessa kaupungissa, joka on täynnä monumentaalisia luostareita, kirkkoja ja palatseja. Parador, joka näkyy jo Madridista Extremaduraan menevältä moottoritieltä, on paras esimerkki paikan monumentaalisesta kauneudesta.

Parador on paikka rentoutumiseen, josta on näkymät Sierra de Gredosille ja hemmottele itseäsi La Manchan parhaalla gastronomialla, jossa riistaruokia, paahtopaistia ja käsityöläisjuustoja kannattaa kokeilla. Ja kokeile kuuluisaa Toledon marsipaania.

Päivä 3 (ti), Parador de Sigüenza

Luoteeseen mennessä saavumme Sigüenzaan, joka yllättää kauneudellaan. Ainutlaatuinen kaupunkikompleksi, jossa on keskiaikainen ja aidattu tontti, jota johtaa vaikuttava linna, jossa Parador sijaitsee. Tästä kaupungista löydät kiinnostavia paikkoja, kuten katedraali, jossa on Doncelin hauta (myöhäisen espanjalaisen goottilaisen tyylin kuvanveistäjä), Plaza Mayor, Casa del Doncel, Portada de las Clarisas de Santiago, San Vicenten tai Pyhän Marian seurakunta. Paikka matkustaa upeaan menneisyyteen tälle manchegolaiselle reitille kuuluisan Cervantesin hahmojen Don Quijoten ja Sanchon kautta.

Siguenzaan kuuluva alue Salinas de Imón, jolle kunta on suurelta osin velkaa aiemmalle varallisuudelleen, oli monien vuosien ajan Iberian niemimaan suurin suolan tuottaja. Nykyään alue on hylättynä, mutta siellä voi vierailla. Et voi poistua kokeilematta hienoa seguntinoa, joka on erittäin virkistävä paikallinen juoma, joka perustuu soodaan, punaiseen vermuttiin ja olutvaahtoon ja johon kuuluu se kuuluisa tapas.

Päivä 4 (ke), Parador de Cuenca

Lähdemme Guadalajaran provinssista päästäksemme Cuencaan, maagisen kauneuden kaupunkiin ja unohtumattomiin maisemiin, jossa on ikoniset roikkuvat talot ja vaikuttava näkymä Huécar -joen yli. Vierailun arvoisia paikkoja mm. suosittu Plaza Mayor, katedraali Santa María ja San Juliánin ja San Pedron kirkot, Las Descalzasin luostari ja San Nicolás. Hieman yli 30 kilometrin päässä löydät upean luonnon erikoisuuden: La Ciudad Encantadan (lumotun kaupungin), kalkkikivimuodostelmien luonnollisen ympäristön, jossa illuusio ottaa vallan.

Historiallisen perinnön lisäksi Cuencassa on tarjolla nykytaiteen erikoiskohteita, kuten Abstraktin taiteen museo, Antonio Pérezin säätiö tai Torner Space. Ja yksi mielenkiintoinen mahdollisuus on tarkastella Cuencaa ilmasta käsin, koska se on yksi upeimmista paikoista lentää kuumailmapallolla. Paradorissakin voit tilata tämän unohtumattoman kokemuksen.

Päivä 5 (to), Parador de Albacete

Jatkamme etelän suuntaan, jossa Albacete nousee tasangon keskelle. Suurimmassa Castilla-La Manchan kaupungissa meitä odottaa Parador, joka muistuttaa La Manchan maatilaa ja jossa voit harjoittaa myös golfia 9-reikäisellä radalla.

Albacetessa voit vierailla sen mielenkiintoisessa kaupungin arkeologisessa museossa, modernistisessa Museo de la Cuchilleríassa, jossa on erittäin mielenkiintoinen näyttely veitsien maailmasta tai vain kävellä vilkkaan kaupungin kaduilla nauttien elämän pienistä asioista, kuten tapaksista. Älä unohda kokeilla maukkaita paikallisia ruokia, kuten pisto manchego, Atascaburras tai Ajo mataero. Sanotaan, että Albaceten paras ominaisuus on sen pehmeän teräksen lisäksi sen gastronomia.

Lähistöllä on Chinchilla de Montearagón, jossa kannattaa kiivetä linnaan johtava labyrinttinen ja jyrkkä polku löytääkseen La Manchan äärettömän tasangon, joka on tehnyt siitä kuuluisan. Muita kiinnostavia vierailuja ovat Alcala del Júcar ja Sierra de Alcaraz ja Segura. Vuoristoiset kylät ja mahtava luonto mm. vesiputouksineen ovat alueen ehdottomia vetonauloja.

Päivä 6 (pe), Parador de Almagro

Seuraava etappi Ciudad Realin maakunnassa on Almagro, valkoinen kaupunki, joka muistuttaa tasankomeren keskellä rantaa. Historian ja taiteen perintökohteeksi julistettu paikka huokuu perintöä kaikilla puolillaan.

Et voi jättää väliin Corral de Comediasia, joka on ollut aktiivinen tapahtuma jo 1600-luvun alusta lähtien ja joka isännöi kansainvälistä klassisen teatterin festivaalia. Muita kiinnostavia kohteita on mm. Almacén de los Fucares, sen kaunis Plaza Mayor, Kansallinen teatterimuseo ja monet suuret talot ja palatsit, jotka sijaitsevat eri puolilla kaupunkia. Voit nauttia iltapäivästä auringossa terasseilla. On suositeltavaa maistaa Almagro -munakoisot tai perinteiset erikoisuudet, kuten migas, gachas, duelos, quebrantos ja Manchego -juusto.

Linnojen reitti vie sinut Calatrava la Nuevan, Doña Berenguelan, Salvatierran ja Calatrava la Viejan linnoituksiin. Lähistöllä on ainutlaatuisia kansallispuistoja, kuten Cabañeros, Lagunas de Ruidera tai Las Tablas de Daimiel, jotka ovat keitaita La Manchan tasangon keskellä ja paratiiseja lintuharrastajille.

Päivä 7 (la), Parador de Manzanares

Reitti päättyy Manzanaresiin, jossa voit levätä ja rentoutua tämän intensiivisen reitin jälkeen. Vaikka sen sijainti on ihanteellinen, jos haluat tutustua La Manchaan. Kylät, kuten Tomelloso, Daimiel, Argamasilla de Alba ja Valdepeñas odottavat sinua kaikessa viehätyksessään muutaman minuutin päässä tai Campo de Criptana, jossa voit löytää ”jättiläisten maan”: vaikuttavat tuulimyllyt, jotka innoittivat Cervantesia. Vain 17 kilometrin päässä on vielä yksi suositeltava vierailukohde La Manchan pronssikautta edustava ainutlaatuinen paikka Motilla del Azuer. Näet myös loputtomien viiniköynnösten rivejä pellolla ja käytä tilaisuutta hyväksi vierailla jollain näistä viinitiloilla ja maistaa Manchegon viinejä.

Reitti II 7pv: Málaga – Ronda – Antequera – Carmona – Córdoba

Reitti kartalla

Muiden kulttuurien perintö – 7 yötä

Sukella Andalusian sydämeen, historiaan ja kulttuurien sulatusuuniin, ja tunne sen viehätys Málagan turistirannikolta Córdoban kalifaattiin.

Päivä 1 (su), Parador Málaga Gibralfaro

Seitsemän pitkää vuosisataa arabien vaikutusvaltaa on jättänyt syvän jäljen keskiajalla Al-Andalusiksi kastetulle suurelle alueelle. Reitti alkaa Välimeren rannikolta. Málaga oli arabien vallan alla ja sen Alcazaba on kaunis esimerkki tästä perinnöstä. Se oli Nasridin kuninkaiden palatsi ja nykyään se on maakunnan arkeologisen museon päämaja. Muita kiinnostavia paikkoja ovat katedraali, katedraalimuseo ja Virgen de la Victorian pyhäkkö. On myös mielenkiintoista vierailla Kuvataiteen museossa sekä Picasson syntymäpaikassa ja museossa, josta löydät yli 230 kuuluisan taidemaalarin teosta.

Málagan kaupunki on täydellinen paikka nauttia; voit esim. käyttää tilaisuutta hyväksi ja mennä naapuri Parador de Málagaan pelaamaan muutaman reiän kuuluisalla golf-kentällä tai voit vain nauttia auringosta, valkoisista hiekkarannoista ja kaupungin yöelämästä.. Ja yksi maistamisen arvoinen nautinto on hienot grillatut kalavartaat.

Päivä 2 (ma), Parador de Ronda

Sisämaassa romanttinen Ronda odottaa meitä, härkätaisteludynastioiden kehto. Kullakin kadulla havaitsemme arabimaisen perinnön, koska Izn-Rand Onda, joka tarkoittaa ”linnan kaupunkia”, oli yksi muslimien Espanjan pääkaupungeista ja jätti jälkeensä muistomerkkejä, kuten arabikylpylät, Vanha silta, Jättiläisen talo ja Mondragónin talo.

Mutta on myös Rondassa paikkoja, kuten sen Plaza de Toros (härkätaisteluareena), yksi Espanjan vanhimmista ja monumentaalisimmista ja jossa Corrida Goyescaa juhlitaan vuosittain, tai vaikuttava Puente Nuevo 120 metrin korkeudessa oleva silta ainutlaatuisine näkymineen.

Rondan luonto on yhtä kaunis kuin itse kaupunki, jota ympäröivät Sierra de la Grazaleman, Sierra de las Nievesin ja Los Alcornocalesin luonnonpuistot. Reservatauro ansaitsee myös paikkansa tulla mainituksi, teemapuisto Välimeren laitumella, jossa voit tutustua taisteluhärkien ja puhdasrotuiseen espanjalaiseen hevosten kasvattamiseen. Rondassa voit tutustua myös siihen, miten oliiviöljy uutetaan perinteisessä öljymyllyssä tai vierailla yhdessä yli 20 viinitilasta, joita D.O. Sierras de Málaga / Serranía de Ronda.

Päivät 3-4 (ti-ke), Parador de Antequera

Seuraava pysäkki on Antequerassa. Etuoikeutetun maantieteellisen sijaintinsa vuoksi useat sivilisaatiot ovat jättäneet mielenkiintoisen kulttuuriperinnön paikkaan. Yksi tärkeimmistä muistomerkeistä on pronssikaudelta peräisin oleva Dolmen Ensemble of Menga, Viera ja El Romeral.

Sen historiallisen keskustan kiertäminen on kuin matkustaisi ajassa taaksepäin. On mielenkiintoista käydä San Juan Bautistan ja San Sebastiánin kirkoissa tai vierailla sen Alcazabassa. Huomionarvoisia ovat myös Templete del Castillo del Papabellotas ja palatsit 1600-1700-luvuilta. Kaikille niille on ominaista niiden silmiinpistävä espanjalainen barokkityyli. Keskustan alueella voit vierailla myös 1500-luvulta peräisin olevassa San Sebastiánin kuninkaallisessa kollegiaalisessa kirkossa. Voit käydä myös Inkarnaation luostarissa ja sitten Plaza del Coso Viejossa, kauniilla härkätaisteluareenalla luostarin lähellä.

Jotta voit ladata akkuja tällä kiertueella, suosittelemme kokeilemaan paikallisia erikoisuuksia: porra antequerana, kylmä ja paksu kermainen tomaattikeitto, ”gazpachon serkku”.

Hieman yli 30 kilometriä maakunnasta pohjoiseen Los Ardalesin luonnonpuistosta löydät upean Caminito del Reyn polun, via ferratan, joka tunnettiin aiemmin yhtenä maailman vaarallisimmista, mutta joka on nykyään täysin turvallinen. Huomioi upeat näkymät El Chorron rotkoon, jossa Guadalhorce -joki virtaa yli 100 metriä alempana. Toinen suunnitelma voisi olla vain puolen tunnin matkan päässä oleva El Torcalin ainutlaatuiset ja upeat kalliomuodostumat, kuilut ja luolat.

Päivä 5 (to), Parador de Carmona

Hyvä esimerkki arabien jalanjäljistä löytyy Sevillan alueen kaupungista Carmonasta. Corbones -joen tasangolla sijaitseva kaupunki erottuu monumentaalisuudestaan ​​ja sen asuttamien eri kulttuurien perinnöstä.

Kirkot, palatsit ja seinät ovat osa merkittävää taiteellista perintöä sen historiallisessa keskustassa. Olennaista on vierailu Puerta de Sevillassa, Rooman hautausmaalla, San Felipen Mudejar -kaupunginosassa, juutalaiskorttelissa ja kaupunginmuseossa, joiden avulla voit tutustua sen historiaan.

Carmonan sijainti puolen tunnin ajomatkan päässä Sevillasta antaa sinulle mahdollisuuden nauttia Sevillan pääkaupungin valtavasta monumentaalisesta ja taiteellisesta perinnöstä. Kuten Real Alcázarista, jota Abd al-Rhaman III alkoi rakentaa vuonna 913. Katedraali, Giralda, Torre del Oro vain muutamia mainitakseni. Sevilla tarjoaa lukuisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Huhtikuussa uskontoa ja juhlia vietetään erityisellä intohimolla – se merkitsee kalenterissa pyhää viikkoa (Semana Santa) ja huhtikuun messuja (Feria de April).

Huomio makeanhimoiset! Jälkiruokissa havaitaan myös arabien vaikutus ja pitkät perinteet. Englantilainen kakku, öljypullat, riisivanukas, makeassa viinissä ja hunajassa kastetut torriaat, kotitekoiset polvoronit, mantelikakut ja maukas kastanjapata kanelilla ovat vastustamattomia.

Päivät 6-7 (pe-la), Parador de Córdoba

Suunnatessamme kohti Córdobaa, kohtaamme Écijan Genil -laaksossa, jota pidetään yhtenä Andalusian tärkeimmistä taiteellisista keskuksista ja jonka komea menneisyys on jättänyt meille kaupungin, jota hallitsevat sen upeat tornit ja barokkikupolit.

Jatkamme matkaa määränpäähän: Córdobaan, legendaariseen kalifien kaupunkiin, joka oli Abd-al Rahman I:n, Umayyad-kalifaatin pääkaupungin ja länsimaisen viisauden keskuksen unelma. Maailmanperintökaupunki, sen moskeija ja sen valtava rukoushalli, jossa on lähes tuhat saraketta, jotka on yhdistetty hevosenkengän kaariin, on koko islamilaisen lännen tärkein monumentti ja yksi maailman upeimmista. Huomionarvoista on myös synagoga, seinät, roomalainen silta, kuninkaalliset tallit … ja sellaiset mielenkiintoiset museot kuin Julio Romero de Torres, arkeologinen, härkätaistelumuseo tai taidemuseo.

On monta syytä eksyä Córdoban kauniisiin kulmiin, joissa tilat ovat täynnä charmia ja aistillisuutta ja valkoisia seiniä värittävät kivat kukka-asetelmat. Kahdeksan kilometrin päässä Córdobasta et voi missata upeaa ja salaperäistä palatsikaupunkia Medina Azaharaa Sierra Morenan vuoriston juurella ja jolla on legendaarinen nimi ja historia. Ruokapuolella älä unohda kokeilla salmorejoa (klassinen kylmä tomaattikeitto) ja herkullista häränhäntäkeittoa.

Reitti III 3pv: Baiona – Pontevedra – Santiago de Compostela

Reitti kartalla

Pyhiinvaellus – 3 yötä

Kiehtova reitti Galician länsirannikolla matkalla Santiago de Compostelaan. Reitti menee kallioiden, vuorten ja suistojen välissä, välistopit Baionassa ja Pontevedrassa.

Päivä 1 (su), Parador de Baiona

Pyhiinvaellus apostolin haudalle Camino de Santiagon varrella, jonka UNESCO on julistanut maailmanperintökohteeksi ja Euroopan neuvosto eurooppalaiseksi kulttuurireittiksi. Reitti alkaa Rías Baixasin eteläpuolella, Baionan historiallisessa kaupungissa, jonne saapunut purjelaiva La Pinta ilmoitti 1. maaliskuuta 1493 Amerikan löytämisen uutiset. Avomereltä suojattu kaunis lahti on Monterrealin niemimaa, jossa Parador odottaa sinua aidatussa linnoituksessa. Paratiisi kalan ja äyriäisten maistamiseen. Sieltä voit nauttia unenomaisista auringonlaskuista, joissa kaukaisuudessa Cíes -saaret kutsuvat sinua vierailemaan sen kallioilla.

Muurien sisällä on Real Club de Yates de Baiona, jossa voit harjoitella purjehdusta ja nauttia merimatkailusta. Et voi lähteä Baionasta ottamatta kiertoajelua Monte do Boissa ja Serra da Grobassa, josta Rías Baixas -suistoalue näyttää raikkaalta ja värikkäältä akvarellilta, näkemättä auringonlaskua Cabo Silleirossa, käymättä Virgen da Rocan näköalapaikalla tai vaeltamatta läpi sen upean vanhan kaupungin ja sen kävelykadun.

Päivä 2 (ma), Parador de Pontevedra

Suiden ja suistojen ylittäminen matkalla Vigoon, kävely Vigon vanhan kaupungin Casco Vellon läpi ja nauttia ostereita A Pedra -markkinoilla. Vihdoin saavut Pontevedraan, jonka tyylikäs ja hyvin hoidettu vanhakaupunki sijaitsee renessanssipalatsissa, jossa myös Parador on. Kiinnostavia kohteita ovat Santa María la Mayorin basilika, goottilaisen arkkitehtuurin jalokivi, ja Iglesia de la Virgen Peregrina, kampasimpukan muotoinen kappeli. Myös Pontevedran museon kokoelmat ovat arvokkaita ja sen kokoelmat on jaettu viiteen paikkaan.

Muutaman kilometrin päässä kaupungista Rías Baixas -suistoalue avautuu Atlantille, ja siellä voit nauttia upeista auringonlaskuista ja kultaisesta hiekasta paikoissa, kuten La Tojan saari, Silgar Sanxenxossa ja A Lanzada. On myös suositeltavaa vierailla läheisissä kylissä, kuten El Crove ja Combarro, jossa näkee viehättäviä puisia tai kivisiä rakennuksia pilarien päällä. Helmikuussa ja maaliskuussa Camellia -reitti ohjelmoidaan alueen eri luostareiden ja palatsien läpi.

Päivä 3 (ti), Parador de Santiago de Compostela

Reitin viimeinen kohde Santiago on maailmanperintökaupunki ja tarjoaa matkustajalle yhden Parador -verkoston ylellisimmistä ja kauneimmista hotelleista: Parador de Santiagon, joka tunnetaan myös nimellä Hostal dos Reis Católicos. Camino de Santiago pyhiinvaellusreitit yleensä päättyvät tähän kaupunkiin. Apostolin kaupunki houkuttelee mm. Plaza del Obradoirolla ja sen kauniilla katedraalilla, Yliopiston aukiolla, eloisilla kaduilla ja markkinoilla, palatseilla ja museoilla. Sinun täytyy kokeilla Santiago -kakkua ja Padrón -paprikaa, etkä voi myöskään hukata tilaisuutta maistella galician viinejä.

Parador-majoitushinnat:

Reitit alk. 3pv 315€ ja 7pv 715€ /2hlöä (aamiainen kuuluu hintaan, illallinen 50€/pvä/2hlöä). Lennot ja autonvuokraus erikseen. Varauksen yhteydessä varausmaksu 100e/hlö (+lennot) ja loppumaksu viimeistään 15pvää ennen.


Linnat, luostarit ja palatsit

Linnat, luostarit ja palatsit

Reitti I 3pv: Ciudad Rodrigo – Jarandilla de la Vera – Oropesa

Reitti kartalla

Kulttuuri – 3 yötä

Matkusta ajassa taaksepäin ja tunne olevasi todellinen kuninkaallinen, joka oleskelee Ciudad Rodrigon, Jarandilla de la Veran ja Oropesan linnoituksissa.

Päivä 1 (su), Parador de Ciudad Rodrigo

Alunperin 1300-luvulla rakennettu Parador on hieno linnoitus. Ciudad Rodrigon alueen historia yltää jopa pronssikaudelle, kun alueen historiaa on tutkittu. Ciudad Rodrigon alueella suosittuja vierailukohteita ovat ovat Ciudad Rodrigon muuri, Hospital de la Pasión, Casa de los Vázquez ja Santa Marían katedraali.

Päivä 2 (ma), Parador de Jarandilla de la Vera

Suuntaamme itään kohti La Veran aluetta ja sen erityistä mikroilmastoa. Ainutlaatuinen Parador de Jarandilla on erityinen lähtökohta tutustua paikkoihin, kuten Yuste -luostariin, jossa keisari Carlos V. vietti viimeiset päivät. Jos pidät luonnosta, voit vierailla upeissa paikoissa, kuten Garganta del Jaranda tai Garganta de la Olla, jossa voit ottaa kylvyn luonnon uima -altaissa. Voit myös vierailla lähikaupungeissa Valverde ja Villanueva.

Hyvän ruoan ystävät eivät voi lähteä kokeilematta Torta del Casaria, luultavasti maailman parasta juustoa, hyvää pata negra tammenterhoilla syötettyä kinkkua ja punaista kultaa: paprikaa.

Päivä 3 (ti), Parador de Oropesa

Jatkamme matkaa Castilla La Manchan itsehallintoalueelle. Oropesa odottaa meitä Toledossa, ystävällisessä keskiaikaisessa kaupungissa, joka on täynnä monumentaalisia luostareita, kirkkoja ja palatseja. Parador, joka näkyy jo Madridista Extremaduraan menevältä moottoritieltä, on paras esimerkki paikan monumentaalisesta kauneudesta.

Parador on paikka rentoutumiseen, josta on näkymät Sierra de Gredosille ja hemmottele itseäsi La Manchan parhaalla gastronomialla, jossa riistaruokia, paahtopaistia ja käsityöläisjuustoja kannattaa kokeilla. Ja kokeile kuuluisaa Toledon marsipaania.

Reitti II 3pv: Soria – Olite – Sos del Rey Católico

Reitti kartallaReitti videolla

Reitti III 7pv: Soria – Santo Domingo de la Calzada – Calahorra – Olite – Sos del Rey Católico

Reitti kartallaReitti videolla

Viinit – 7 yötä

Viinitilat ja luostarit tarjoavat Rioja- ja Navarra -viinien kierroksen, joka on täynnä taidetta, kulttuuria ja luontoa.

Päivä 1 (su), Parador de Soria

Runoilijoiden kaupunki Soria kutsuu sinut tutustumaan Bécquerin, Machadon ja Gerardo Diegon innoittamiin kulmiin. Pakolliset nähtävyydet ovat arkkitehtonisia jalokiviä, kuten Santo Domingon kirkko, San Pedron katedraali, San Juan de Dueron romaaninen luostari tai kaksi sen kulttuuriviittausta: San Polo entinen temppelin luostari ja San Saturio kappeli, ja rentouttava kävely Duero -joen rannalla.

Kun olet kerännyt voimaa kotikutoisilla energiapatukoilla eli rapealla ja vastustamattomalla sorian torreznosilla tai muilla gastronomisilla herkuilla, on mielenkiintoista lähestyä Celtiberian Numancia -kohdetta, joka jäi historiaan kovasta puolustuksestaan Rooman piiritystä vastaan. Lähellä oleva El Burgo de Osma, portti kävelylle Cañón del Río Lobosille, ansaitsee myös pysähtymisen.

Maakunnan länsilaidalla tuotetaan joitain kuuluisia Ribera del Duero -viinejä. Tällä viinimatkareitillä historialliset kohteet, kuten Langa de Duero, San Esteban de Gormaz tai Rejas de San Esteban, sekä Atautan perinteiset viinitilat ovat käymisen arvoisia.

Päivä 2 (ma), Parador de Santo Domingo de la Calzada

Vaihdamme viininviljelyaluetta. Rioja on synonyymi viinille, ja tässä maassa tämä kulttuuri on elämäntapa, jonka voit kokea, jos vierailet Santo Domingo de la Calzadan kaupungissa. Paikka on erinomainen lähtökohta oppia tuntemaan Rioja Alta ja sen viiniperintö on kuuluisa ympäri maailman. On suositeltavaa käydä Ontañónin viinimuseossa (Logroño), Haron viininvalmistusasemalla (Haro), Vivancon viinikulttuurimuseossa (Briones) sekä joissakin DOC-viinitiloissa, joissa voi vierailla, tai kulkea ”Viinin arkkitehtuuri-reittiä ”(Gehry, Calatrava, Moneo jne). Santo Domingossa voit tutustua mm. Torre Exentan torniin, katedraaliin tai lähellä sijaitseviin luostareihin San Millán de Yuson ja San Millán de Suso.

Camino de Santiago -reitillä sijaitseva Parador on ihanteellinen paikka harrastaa maaseutumatkailua ja urheilua, kuten golfia tai patikointia, sekä nauttia Valdezcarayn talvikaudesta. Alueen viinit sopivat täydellisesti kuuluisan Riojan gastronomian kanssa, jota sinun täytyy kokeilla mm. Riojan perunat, täytetyt piquillo -paprikat, Riojan turska, Riberan vihannespata.

Päivät 3-4 (ti-ke), Parador de Calahorra

Jatkamme matkaa historiallisessa Calahorrassa ja sen roomalaisissa jäänteissä, joissa on suositeltavaa käydä Calahorran katedraalissa ja piispanpalatsissa. Se on ihanteellinen lähtökohta oppia tuntemaan La Rioja Baja tutustumalla myös itäiseen Riojan viinireittiin. Aldeanueva del Ebrossa voit käydä ensimmäisessä viinimuseossa tai upeilla viinitiloilla, kuten Bodegas Viña Herminia tai Bodega Torres Librada (Alfaro). Myös romaanista reittiä suositellaan, jossa erottuvat kaksi läheistä ympäristöä: Estellan reitti (45 km) ja Nájera -reitti (65 km) sekä Dinosaurusten reitti (30 km), jossa esiintyy dinosaurusten fossiilisia jalanjälkiä.

Calagurritanin kauden vihannekset, lampaanliha ja hedelmät, ja kaverina hyvää Riojan viiniä, tekevät vaikutuksen. Jos sinulla on aikaa rentoutua, vain 30 kilometrin päässä voit nauttia rentouttavista luonnon term. kuumista lähteistä Arnedillo -altaissa.

Päivä 5 (to), Parador de Olite

Matkalla Oliteen kannattaa pysähtyä Logroñossa gastronomisella kävelyllä myyttisen Laurel -kadun läpi. Oliten kylä antaa meille mahdollisuuden vierailla Navarran kuninkaiden palatsissa, joka on Navarran tärkein jäänne goottilaisesta aikakaudesta ja myös yksi Euroopan merkittävimmistä. Kiertue sen kapeilla kaduilla antaa sinulle mahdollisuuden katsella vanhoja kivitaloja, jotka on varustettu vaakunoilla ja upeilla puisilla räystäillä. Näet myös keskiaikaisia ​​gallerioita ja upeita kirkkoja sekä Rooman ajan aitauksia.

Voit tutustua viinimaailmaan Navarran viini- ja viinitarhamuseossa, joka sijaitsee samalla kauniilla aukiolla, jossa Parador sijaitsee. Itse kylässä kiinnostavia viinipaikkoja ovat Bodegas de Piedemonte, Marco Real ja Bodega Ochoa, joissa voit kokeilla eri viinejä. Ja vaikka ne voi olla vaikea ​​yhdistää alueen kuuluisiin vihanneksiin ja palkokasveihin, on paikallisia ruoka-annoksia testattava.

Jos vielä lisäohjelmaa kaipaat, on sinun mentävä Ujuéen, kauniiseen keskiaikaiseen kylään, jossa kapeita katuja pitkin jyrkkiä rinteitä ja ne päätyvät ylhäällä Virgen de Ujué -linnoitukselle.

Päivät 6-7 (pe-la), Parador de Sos del Rey Católico

Matka huipentuu Zaragozan maakuntaan, kodikkaaseen keskiaikaiseen aidattuun Sos del Rey Católicon kylään. Sen jyrkät kadut johtavat kauniisiin paikkoihin, kuten Lonja ja keskiaikaisen linnan rauniot, San Estebanin kirkko 1200-luvulta, Palacio de Sada tai Nuestra Señora de Valentuñanan luostari.

Paradorista, joka sijaitsee aragonilaistyylisessä rakennuksessa vuoren huipulla, on hulppeat näkymät eri suuntiin. Noin 25 kilometrin säteellä on mahdollista tehdä retkiä mm. viereiseen Leyren luostariin, Javierin linnaan, pyhiinvaelluspaikkaan, jossa San Francisco Javier syntyi ja asui, ja Uncastilloon, yhteen Aragonin tärkeimmistä monumentaalikomplekseista. Se voi olla hyvä paikka löytää myös Aragonian viinejä, jotka on jaettu neljään alkuperään: Somontano, Campo de Borja, Calatayud ja Cariñena.

Reitti IV 3pv: Chincón – La Granja – Tordesillas

Reitti kartallaReitti videolla

Kulttuuri – 3 yötä

Versailles’n palatseja ja puutarhoja tällä mielikuvituksellisella reitillä, joka alkaa Chinchónista ja vie sinut Aranjueziin, La Granjaan ja historialliseen Tordesillasiin.

Päivä 1 (su), Parador de Chinchón

Aloitamme Chinchónista, viidenkymmenen kilometrin päässä Madridista, ja sen ikonisella ja elokuvallisella Plaza Mayorilla. Yksi Espanjan kauneimmista härkätaisteluareenoista, jossa on yli 230 puista parveketta ja jossa järjestetään härkätaisteluja edelleen. Kartanot, kauniit terassit ja galleriat, joita tukevat arvokkaat pylväät, antavat ainutlaatuisen kauneuden tälle kylälle.

Keskellä kylää näet monumentteja, kuten kellotorni, Asuncion kirkko, Claresin luostari, Cadenan talo, Condesin linna tai Lope de Vega -teatteri. Vaikka se olisi vain etnografista uteliaisuutta, niin Mesón Cuevas del Vino on tutustumisen arvoinen paikka. Se on vertauskuvallinen maalaistalo, joka on luokiteltu matkailukohteeksi öljy- ja viinitilallaan, jossa on ruukkuja, jotka ovat allekirjoittaneet lukemattomat kuuluisat asiakkaat, jotka ovat käyneet tässä ravintolassa, kuten Orson Welles, Yul Brynner, Rafael Alberti, Mark Knopfler, Manolo Escobar …

Parador on vanha Augustinus -luostari, jossa on suuret ikkunat, kauniit yhteiset tilat ja kauniisti sisustetut huoneet. Sen kaunis sisäpiha, joka on täynnä mispeleita (ruusupensas), ja hyvin hoidetut puutarhat saavat sinut nauttimaan tästä kauniista ja rauhallisesta paikasta, jossa sinun on kokeiltava paikallisia ruokia, kuten pata, valkosipulikeitto tai karitsanpaisti.

Muutaman kilometrin päässä on Aranjuez. Tämä kuninkaallinen alue, joka on julistettu ”ihmiskunnan kulttuurimaiseman perinnöksi”, on palatsi ja hedelmällinen tasanko. Idyllinen paikka, joka on valittu katolisten hallitsijoiden jälkeen espanjalaisten hallitsijoiden lepopaikaksi. Alueen puutarhat ja palatsi ovat paikkoja, jotka kannattaa käydä katsomassa.

Päivä 2 (ma), Parador de La Granja

La Granja de San Ildefonson kuninkaallinen alue sijaitsee Sierra de Guadarraman pohjoisrinteellä, noin 90 km päässä Madridista. Felipe V vetäytyi tähän paikkaan vuonna 1724 ja seuraavien 20 vuoden ajan hän laajensi puutarhoja ja palatsia Versaillesin innoittamana, ja jota kaikki hänen seuraajansa käyttivät kesäasuntona Alfonso XIII: een saakka. Palatsin kauneus, puutarhat ja sen suihkulähteet, mielenkiintoinen kansallisen lasikeskuksen museo, jossa on puhallus- ja kaiverrusesityksiä, ovat täydellinen tekosyy pysyä tässä Paradorissa. Ei pidä unohtaa nauttia kylpylästä. Jos haluat miettiä, milloin vesi tulee suihkulähteisiin, kiinnitä huomiota kalenteriin, koska ne toimivat yleensä määrättyinä päivinä huhtikuun ja elokuun 25. päivän välillä.

Lisäksi Sierra de Guadarraman läpi kulkevat lukuisat vaellusreitit, jotka voidaan aloittaa La Granjasta tai Valsaínista. Jos sinulla on aikaa, mene monumentaaliseen Segoviaan, joka sijaitsee vain 10 kilometrin päässä nähdäksesi ainakin akvaduktin, katedraalin ja linnoituksen, sekä mene tapas-reitille tai syö possua Paradorissa. ?

Päivä 3 (ti), Parador de Tordesillas

Puolentoista tunnin päässä Valladolidin mailla ja mahdollisilla pysähdyksillä paikoissa, kuten Arévalo ja Medina del Campo tai Ruedan viinitila, määränpäämme on Tordesillasin kylä, joka on aina ollut yhteydessä Espanjan kuninkaisiin. Yksi heistä meni historiaan historiallisella sopimuksella, joka allekirjoitettiin siellä 7. kesäkuuta 1494 ja jolla Castilian ja Portugalin kruunut jakoivat maailman kahteen osaan.

Mitä nähdä: Plaza Mayor, joka on peräisin 6-7. vuosisadalta, silta, muuri, Santa Claran kuninkaallinen luostari – missä Juana la Loca asui yksinäisyydessä 46 vuotta- , San Antolínin kirkko-museo, Casa del Tratado, erilaisia ​​temppeleitä ja lukuisia taloja ja palatseja.

Parador, jota suojaa mäntymetsä ja hyvin hoidettu puutarha, kutsuu sinut lepäämään ja rentoutumaan hiljaisuuteen. Se on ihanteellinen paikka maistaa viinejä neljältä lähialueelta (Rueda, Toro, Ribera del Duero ja Cigales) ja järjestää viininmaisteluja. Kokeile erikoisuutta, jonka löydät vain tästä kaupungista, Gallo Turresilano. Valladolid on 30 kilometrin päässä, missä voi vierailla esim. Nykytaiteen museossa, tiedemuseossa, Plaza Mayorilla … ja jossa sinun on kokeiltava vertaansa vailla olevaa tapas -tarjontaa.

Parador-majoitushinnat:

Reitit alk. 3pv 315€ ja 7pv 715€ /2hlöä (aamiainen kuuluu hintaan, illallinen 50€/pvä/2hlöä). Lennot ja autonvuokraus erikseen. Varauksen yhteydessä varausmaksu 100e/hlö (+lennot) ja loppumaksu viimeistään 15pvää ennen.


Atlantin rannikkoreitit

Atlantin rannikkoreitit

Nämä reitit ovat täynnä mahtavia rannikkomaisemia Atlantin rannikolla. Luontoa, kauniita kyliä ja mahtavaa ruokaa.

Kierros kalastajakylissä Espanjan pohjoisrannikolla Limpiasista Vilalbaan rantojen, korkeiden kallioiden ja vehreiden metsien välillä

Reitti II 7pv: Limpias – Santillana del Mar – Cangas de Onís – Gijón – Ribadeo – Vilalba

Reitti kartalla

Päivät 1 ja 2 (su-ma), Parador de Limpias

Reitti alkaa Cantabrian alueelta. Limpias on velkaa maineensa Agonian Kristukselle, jonka löydät San Pedron kirkosta. Sen läheisyydessä on monia mielenkiintoisia kalastajakyliä, kuten Laredo, jossa sijaitsee yksi alueen laajimmista ja kauneimmista rannoista La Salvé, sekä Castro Urdiales ja Santoña.

Alue on ihanteellinen vesiurheiluun, kuten soutuun ja melontaan. Mielenkiintoinen vaihtoehto on myös vierailu Cabárcenon 750 hehtaarin luonnonpuistoon, jossa on yli sata eläinlajia viideltä mantereelta puolivapaasti. Reitin lähellä on kivoja kaupunkeja, kuten Santander ja Bilbao, jotka houkuttelevat käymään mm. kuuluisilla pintxoilla (pohjoisen vastine tapaksille) ja Guggenheimin museolla.

Päivä 3 (ti), Parador de Santillana del Mar

Santillana del Mar, keskiaikainen kaupunki, on todellinen helmi matkailijalle ja sen mukulakivikadut, palatsit ja kartanot, romaaninen Santa Julianan kirkko tai museot, odottavat sinun nappaavan postikorttikuvan joka askeleella.

Jos historia kiinnostaa, niin ehdottomasti kannattaa vierailla Altamiran esihistoriallisessa luolastossa katsomassa kalliomaalauksia ja sen museossa tutustumassa mm. ihmisen historiaan. Muita suositeltuja vierailuja ovat rannikkopaikat Comillas, San Vicente de la Barquera ja El Soplao (luola).

Päivä 4 (ke), Parador de Cangas de Onís

Saavut Asturian itsehallintoalueelle ja Cangas de Onísin kuntaan, joka on kuuluisa Rooman ajan sillastaan, josta riippuu kopio 1000-luvulta peräisin olevasta voittorististä. Se muistuttaa Covadongan taistelusta. Muita kiinnostavia vierailun kohteita täällä ovat Santa Cruzin kappeli ja Palacio Cortés. Entisen ruhtinaskunnan kulttuuriin ”sisälle pääsemiseksi” on tarpeen osallistua siiderin kaatamiseen ja sen maistamiseen cabrales -juuston tai muiden herkkujen kanssa, joita valmistetaan paikallisesti.

Tämä on kohde myös retkeilijöille ja vuorikiipeilijöille, lähellä Picos de Europa -kansallispuistoa. Vieraile Casa Dagossa (vierailijoiden vastaanottokeskus) ja Santa Cueva de Covadongassa, joka on erittäin upea näky kallion sisään tehty kappeli vesiputouksineen. Sekä käy katsomassa Covadongan vuoristojärvet (Enol ja Ercina) vaellusreitilläsi. Yhden suositun vaellusreitin nimi on Ruta del Cares ja se on 12km pitkä yhteen suuntaan ja kokonaiskesto on n. 6h. Huh näitä maisemia ei tule vastaan joka paikassa!

Päivä 5 (to), Parador de Gijón

Gijón on yksi Pohjois-Espanjan houkuttelevimmista kaupungeista. Sen leuto ilmasto kutsuu nauttimaan siitä ympäri vuoden. Sinun täytyy kävellä Cimadevillan vanhan kalastaja-alueen läpi ja kiivetä Santa Catalinan kukkulalle, josta näet Chillidan veistoksen ”Elogio del Horizonte” ja josta on kaunis panoraamanäkymä rannikolle.

Monien nähtävyyksien joukossa Gijónilla on erityisen kattava museoverkosto ja monipuolinen kulttuuritarjonta mm. kv. elokuvafestivaali, Iberoamerikkalaiset kirjahallit, Rautatiemuseo, kv. säkkipillimuseo, Jovellanosin syntymäpaikka, Nicanor Piñole -museo, Revillagigedon palatsi, Työväen kulttuurikaupunki… Ruokapuolella on aika kokeilla paikallista papumuhennosta tai muita asturialaisia ​​herkkuja, kuten cachopoa tai riisipuuroa. Matkalla Galiciaan pysähdyksen arvoisia paikkoja voisivat olla Avilés ja tyypilliset kalastajakylät, kuten Candás, Luanco ja Cudillero.

Päivä 6 (pe), Parador de Ribadeo

Camino de Santiago (Norte) -reittiä pitkin saavutaan Ribadeoon, kalastajakylään Lugossa Galician ja Asturian rajalla. Reitin lähestyessä loppua pääset vielä vierailemaan upeissa paikoissa mm. Playa de las Catedralesissa, joka on yksi maailman upeimmista muodostuen 32 metrin korkeista rantakallioista. Tuulen ja meren veistämät kaaret ja holvit kallioissa on julistettu luonnonmuistomerkiksi. Toinen luontokohde on Ría de Ribadeo suistoalue, joka kuuluu tärkeään biosfäärialueeseen, jolla on suuri ekologinen ja ympäristöllinen merkitys. On myös suositeltavaa käydä San Damiánin linnoituksessa, Puente Do Santoksessa tai läheisessä Castropolin kylässä.

Täällä voit ilahduttaa makuaistiasi tyypillisillä perinteisillä galicialaisen keittiön ruoilla, kuten meren antimilla, empanadalla, lacónilla, Kantabrianmeren hummeririisillä, Puerto Celeiron kummeliturskalla tai herkullisella Cebreiro-juustokastikkeella.

Päivä 7 (la), Parador de Vilalba

Sisämaan suuntaan päätepysäkkimme on muinainen ja upea Vilalba, jossa virtaavat joet ja tasanko hallitsevat maisemaa. Vilalban lähellä on mielenkiintoisia pysähdyspaikkoja, kuten termaalinen vesiallas Alligal ja historiallisia suojelukohteita Lugo ja Mondoñedo.

Täällä voit tutustua aidoimpiin galicialaisiin ruokiin, kuten mustekala feira, zorza- ja juustopiirakka tai herkulliset täytetyt pannukakut, unohtamatta kuitenkaan galician liemeä kylmänä vuodenaikana.

 

Reitti I 7pv: Hondarribia – Argómaniz – Limpias – Fuente Dé – Cangas de Onis – Vilalba

Reitti kartalla

Luonto – 7 yötä

Nauti viehättävästä Kantabrian rannikosta Baskimaan rannikolta Galician maihin ja käy Picos de Europa -vuoristossa.

Päivä 1 (su), Parador de Hondarribia

Aloitimme tämän lähes 600 kilometrin matkan äärimmäisessä lännessä. Hondarribia on yksi Cantabrian rannikon kauneimmista ja viehättävimmistä kalastajakylistä. Tutustu sen kauniiseen aidattuun vanhaan kaupunkiin, joka on julistettu Monumental Complexiksi, jossa on Puerta de Santa María Atea ja sen tähti Calle Mayor. Täällä voi nauttia baskimaan mehevästä gastronomiasta ja sen kuuluisista pinchoista. Älä missaa vierailua sen satamassa.

San Sebastián on muutaman kilometrin päässä ja on lähes pakko käydä kävelyllä pitkin La Conchan rantaa ja nauttia tästä kauniista kaupungista ja sen vanhasta kaupungista, ”miniatyyrikeittiölle” omistetusta gastronomisesta pyhäköstä. Hondarribia on myös aivan Ranskan rajan tuntumassa, jos kiinnostaa käydä visiitti Ranskan puoleisella Baskimaalla.

Päivä 2 (ma), Parador de Argómaniz

Argomaniz sijaitsee Alavan tasangon sydämessä muutaman kilometrin päässä Vitoria-Gasteizista. Kaupunki tarjoaa elämänlaatua korostaen sen lukuisia luontoalueita ja sen vihreää vyöhykettä. Kaupungista löytyy lukuisia museoita, jotka sijaitsevat rakennuksissa, jotka jo itsessään ansaitsevat vierailun. Esim. Artium, Baskimaan nykytaiteen museo, Pyhän taiteen museo, Luonnontieteiden museo tai BIBAT, Fournier de Naipes -museo ja arkeologiamuseo. Älä unohda käydä kauniissa Santa Marían katedraalissa tai vanhassa katedraalissa ja keskiaikaisessa korttelissa, San Miguelin ja San Pedron kirkoissa, Pan Vicenten tornissa, Villasuson ja Montehermoson palatsissa.

Pintxot (tapaksen vastine pohjoisessa) ovat syvään juurtunut perinne erityisesti baskimaassa. Huomiota kannattaa kiinnittää ”Pintxo Poten” päivämääriin, jotka vaihtelevat alueittain, ja jossa tiettynä viikonpäivänä saat maistella näitä herkkuja alennettuun hintaan siirtyen baarista toiseen. Reittejä on useita! Lue lisää tästä perinteestä linkistä

Päivä 3-4 (ti-ke), Parador de Limpias

Limpias on velkaa maineensa Agonian Kristukselle, jonka löydät San Pedron kirkosta. Sen läheisyydessä on monia mielenkiintoisia kalastajakyliä, kuten Laredo, jossa sijaitsee yksi alueen laajimmista ja kauneimmista rannoista La Salvé, sekä Castro Urdiales ja Santoña.

Alue on ihanteellinen vesiurheiluun, kuten soutuun ja melontaan. Mielenkiintoinen vaihtoehto on myös vierailu Cabárcenon 750 hehtaarin luonnonpuistoon, jossa on yli sata eläinlajia viideltä mantereelta puolivapaasti. Reitin lähellä on kivoja kaupunkeja, kuten Santander ja Bilbao, jotka houkuttelevat käymään mm. kuuluisilla pintxoilla ja Guggenheimin museolla.

Päivä 5 (to), Parador de Fuente Dé

Erinomaisen sijaintinsa vuoksi Parador on erinomainen majoituspaikka tämän vertaansa vailla olevan luonnonpuiston löytämiseen. Paradorin vieressä sijaitsevan Fuente Dé -köysiradan kautta voimme mukavasti nousta näköalapaikalle. On olemassa lukuisia ja erilaisia ​​reittejä nauttia ympäristöstä ja pienistä vuoristokylistä, kuten Mogrovejo. On myös mielenkiintoista käydä Potesissa, siltojen ja tornien kylässä, joka on kuuluisa omasta liköörijuomastaan ”orujosta”. Lebaniego-muhennos on loistava tapa ladata energiavarastoja, kun palaat retkiltä, etkä voi myöskään jättää väliin erikoista luolissa kypsytettyä Picón Bejes-Tresviso-juustoa.

Ja jos pidät seikkailu-urheilusta, niin täällä voit tehdä kaikkea: melonta, koskenlasku, kiipeily, vuorikiipeily, lumikenkäily, Naranco de Bulnesin nousu, ratsastusreitit… Mihin haluat osallistua?

Päivä 6 (pe), Parador de Cangas de Onís

Saavut Asturian itsehallintoalueelle ja Cangas de Onísin kuntaan, joka on kuuluisa Rooman ajan sillastaan, josta riippuu kopio 1000-luvulta peräisin olevasta voittorististä. Se muistuttaa Covadongan taistelusta. Muita kiinnostavia vierailun kohteita täällä ovat Santa Cruzin kappeli ja Palacio Cortés. Entisen ruhtinaskunnan kulttuuriin ”sisälle pääsemiseksi” on tarpeen osallistua siiderin kaatamiseen ja sen maistamiseen cabrales -juuston tai muiden herkkujen kanssa, joita valmistetaan paikallisesti.

Tämä on kohde myös retkeilijöille ja vuorikiipeilijöille, lähellä Picos de Europa -kansallispuistoa. Vieraile Casa Dagossa (vierailijoiden vastaanottokeskus) ja Santa Cueva de Covadongassa, joka on erittäin upea näky kallion sisään tehty kappeli vesiputouksineen. Sekä käy katsomassa Covadongan vuoristojärvet (Enol ja Ercina) vaellusreitilläsi. Yhden suositun vaellusreitin nimi on Ruta del Cares ja se on 12km pitkä yhteen suuntaan ja kokonaiskesto on n. 6h. Huh näitä maisemia ei tule vastaan joka paikassa!

Päivä 7 (la), Parador de Vilalba

Sisämaan suuntaan päätepysäkkimme on muinainen ja upea Vilalba, jossa virtaavat joet ja tasanko hallitsevat maisemaa. Vilalban lähellä on mielenkiintoisia pysähdyspaikkoja, kuten termaalinen vesiallas Alligal ja historiallisia suojelukohteita Lugo ja Mondoñedo.

Täällä voit tutustua aidoimpiin galicialaisiin ruokiin, kuten mustekala feira, zorza- ja juustopiirakka tai herkulliset täytetyt pannukakut, unohtamatta kuitenkaan galician liemeä kylmänä vuodenaikana.

Reitti III 3pv: Cádiz – Mazagón – Ayamonte (Costa de Luz, etelässä)

Reitti kartalla

Luonto – 3 yötä

Auringonlaskut Atlantin rannikon äärettömillä rannoilla Cádizista Ayamonteen…

Päivä 1 (su), Parador de Cádiz

Valoa, taikuutta ja iloa, ”Cádiz la Tacita de Plata”, on yksi länsimaiden vanhimmista kaupungeista. Kapeiden katujen monimutkainen kaupunki, joka avautuu Atlantille, jossa barokkipalatsit ja intialaiset rakennukset rinnastuvat harmonisesti Paradorin poikkeuksellisen modernin arkkitehtuurin kanssa. Torre Taviasta näet katedraalin kaikessa loistossaan esimerkin kaupungin siirtomaa-ajoista.

La Caletan kaupunkiranta on sen avoin ja ääretön horisontti. Santa Catalinan ja San Sebastiánin linnojen saattaessa sen kävelykadulla. Ravintopuolella on tarjolla tapaksia ja hienoja herkkuja, kuten äyriäisiä, paistettua kalaa tai erinomaista almadraba-tonnikalaa.

Voit ylittää Cádizin lahden upealla veneretkellä nähdäksesi El Puerto de Santa Marían tai mennä Sanlúcar de Barramedaan, joka sijaitsee Guadalquivir-joen suulla kansallispuisto Doñanan edessä, jossa voit maistella hyvää kamomillaa ja kesällä todistaa kuuluisia hevoskilpailuja rannalla.

Päivä 2 (ma), Parador de Mazagón

Matkalla Huelvan alueelle on tehtävä pakollinen pysäkki Jerez de la Fronterassa ja käydä yhdessä sen kuuluisista viinitiloista ja maistaa ”pullotettua Andalusian aurinkoa”. Koska Doñanan kansallispuiston suojelu pakottaa sinut poikkeamaan myös Sevillassa, niin voit tehdä ”välilaskun” Sevillan historiallisessa kaupungissa.

Kohteemme on Mazagón, jonka ranta on kuin kultahiekkaa 10 kilometrin pituisen kaistaleen. Vertaansa vailla olevassa tilassa Doñanan kansallispuistossa oleva Parador de Mazagón sijaitsee merelle päin ja voit ihailla sen rantoja keskellä vehreää mäntymetsää. Voit vierailla myös Doñanan kansallispuiston lintuparatiisissa ja Ermita de El Rociossa kuuluisassa temppelissä.

Moguerin ja Palos de la Fronteran ympärillä on Kolumbian reitti Andalusian paikoista, joilla oli merkitystä Cristobal Colonin ensimmäisen matkan valmistelussa ja toteutuksessa Amerikan löytämisessä. Keskeisten vierailujen joukossa ovat La Rábidan luostari ja Muelle de las Carabelas, josta löydät kopiot laivoista Pintasta, Niñasta ja Santa Maríasta sekä Pinzón-veljesten talomuseo.

Päivä 3 (ti), Parador de Ayamonte

Tämän reitin viimeinen vaihe pitkin Costa de la Luzia ja saavutamme Ayamonten. Paikka levätä ja rentoutua, jossa voit nauttia Guadiana-joen suusta, Isla Canelan tai Punta del Moralin kaltaisista rannoista, kauniista hiekka-alueista, joissa dyynit luonnehtivat maisemaa ja sen ympäristöä.

Myös Isla Cristinan luonnonpuisto on korostettava. Voit ottaa jokiristeilyn Guadianaa pitkin ja, jos sinulla on aikaa, käy Sanlúcar del Guadiana -kaupungissa, jossa sijaitsee maailman ensimmäinen rajat ylittävä vaijeriliukurata, joka yhdistää Portugalin Alcoutimin kaupunkiin. Muuten, Algarve on myös hyvin lähellä. Jabugo-kinkku ja Huelvan valkoiset katkaravut ovat kaksi ”must try” -makumatkaa tällä reitillä.

Parador-majoitushinnat:

Reitit alk. 3pv 315€ ja 7pv 715€ /2hlöä (aamiainen kuuluu hintaan, illallinen 50€/pvä/2hlöä). Lennot ja autonvuokraus erikseen. Varauksen yhteydessä varausmaksu 100e/hlö (+lennot) ja loppumaksu viimeistään 15pvää ennen.