Fiestat

Kun kuulet sanan fiesta, mitä ajattelet? Mitä tiedät Espanjan festivaaleista?
Espanjassa juhlitaan monia fiestoja ympäri vuoden. Suurin osa näistä on pienimuotoisempia kaupunginosa- tai kyläjuhlia, mutta muutamat festivaalit ovat todella tunnettuja ympäri maailman. Tässä niistä suosituimmat.

San Fermín, Pamplona

Festivaalit Pamplonassa vastaanottavat vuosittain suuren määrän ulkomaisia ​​kävijöitä katsomaan härkäjuoksua, syömään hyvää ruokaa ja nauttimaan erilaisista tapahtumista. Härkäjuoksu alkaa festivaalin aikaan aamulla klo 8:00, olethan valmis?

Missä: Pamplona, ​​Pohjois-Espanja
Milloin: 6.-14.7
Nettisivut: San Fermin

El Carnaval, Teneriffa

Teneriffan karnevaaleja pidetään maailman toiseksi parhaimpana Rio de Janeiron jälkeen. Kaduilta löytyy vaikuttavia pukuja, musiikkibändejä, tanssia ja musiikkia rummun ja latinalaisen rytmin mukaan. Vastaavia pienimuotoisempia karnevaaleja pidetään muuallakin Espanjassa samaan aikaan mm. Cadiz, Sitges, Torrevieja.

Missä: Santa Cruz de Tenerife, Kanariansaaret (ja muualla Espanjassa)
Milloin: Tammikuun loppu ja helmikuun alku
Nettisivut: El Carnaval

Las Fallas, Valencia

Sana Las fallas tarkoittaa ”tulta” Valencian kielellä, ja tämän festivaalin tavoitteena on luoda ja tuhota ninotit, jotka ovat suuria pahvista, puusta ja paperimassasta tehtyjä hahmoja. Noin 200 yhdistystä rakentaa näitä upeita hahmoja vuoden mittaan ja juhlan huipennuksena nämä hahmot poltetaan. Juhlat ovat kadulla, ja kaupunki ei nuku viiden päivän ajan päätapahtuman aikaan.

Missä: Valencia, Valencian itsehallintoalue
Milloin: 15-19. maaliskuuta
Nettisivut: Las Fallas

La Tomatina, Buñuel, Valencia

Juhlan ideana on periaatteessa tomaatilla toisten heittely. Tämä erikoinen festivaali on peräisin vuodelta 1945, jolloin kahden kaupungin nuoren välinen kiistely päättyi todelliseen tomaattitaisteluun kaupungin pääaukiolla, johon naapurit päättivät osallistua.

Missä: Buñuel, Valencian itsehallintoalue
Milloin: Elokuun viimeinen keskiviikko
Nettisivut: La Tomatina

Jos haluat mukaan johonkin näistä suosituimmista fiestoista, voimme järjestää sinut paikan päälle ja hoitaa kaikki matkajärjestelyt (lennot, muut kuljetukset, majoitukset, tapahtumaliput). Olethan hyvissä ajoin liikkeellä!

Ota rohkeasti yhteyttä!

Marysol Matkat, Sami Sanchez
p. +358 44 2812 551

Älä missaa yhtä näistä juhlista ensi vuonna, et tule katumaan!