Asunnon osto/myynti tai vuokraus

Jos etsit vuokra-asuntoa pitempiaikaiseen käyttöön tai vain lomasi ajaksi, niin kysy ihmeessä yhteistyökumppaniltamme Zarikolta. Vuokra-asuntoa lomasi ajaksi kannattaa kysellä hyvissä ajoin, sillä parhaat asunnot varataan jo vuosi etukäteen ennen lomaa. https://zariko.com/holiday-rentals

Suunnitteletko asunnon ostamista, myymistä tai vuokraamista Costa Blancan tai Costa Calidan alueilta? Myös oman asunnon vuokraaminen oheispalveluineen onnistuu näppärästi Zarikon kautta. Heiltä saat ammattitaitoista palvelua luotettavasti omalla kielelläsi.

Asuntokauppa on hieman erilaista Espanjassa. Uuden tai vanhan asunnon kaupassa tulee myyntihinnan päälle laskea n. 11-15% ostoon liittyviä kuluja varten. Nämä kulut eivät sisälly asunnon hintaan, vaan ne lisätään myyntihinnan päälle. Suoritus näistä tehdään notaarilla kaupan teon yhteydessä. Uusissa asunnoissa IVA eli arvonlisävero on 10% ja käytetyssä asunnoissa varainsiirtovero I.T.P on Valencian itsehallintoalueella 10% ja Murciassa 8%. Loppu 3-5% menee notaari- ja muihin kuluihin. Lopullinen kauppa tehdään ja loppukh. maksetaan yleensä notaarilla n. 30 – 60vrk:n sisällä käsirahan maksusta.